Wednesday, October 3, 2007

Updet! Updet!

Adoiiii... sabo wahai org kampung..:D

Byk mende nak citer tapi nak mula tang mane ek??

mulakan dgn

Saturday 29/9/07
Plan baikkkkkkkkk punya. sekali abah mirul demam sampai tak bangkit2.
Plan gagal nak pi sopping utk diri sendiri.
Tak tau ada baju raya ke tak taun nie.
Mcm sedih plak. sendiri ingatkan diri.
MIL pi kenduri buka posa kat umah anak buah dia.
Tinggal aku prepare utk buka posa buat FIL n BIL.
Abah mirul demam teruk sgt plak kali nie. ke sbb semalam tu dia pi OS badan tak tahan? huhu..
Sampai jam berbuka, everything on the table, aku plak rasa nak tumbang coz penat sgt.
Sempat siapkan bubur n telur asin utk abah mirul. pun makan ckit jek. sbb takut muntah.
Mlm aku mkn pe ek? owh.. petang tu aku cabut beli brg nak buka sambey ngular ke SR cari kek.
Dpt la blueberry cheese cake yg bbtul tinggal seketul tuk aku. huhu.. sib bek tak kempunan.
tido awal sbb mmg tumbang gilesss...

Sunday 30/9/2007
Sahur sensorg since FIL mkn tgh malam n BIL pandai carik sdri.
Abah mirul aku bawakkan mknn utk sahur tapi... mungkin tak posa kot. dia kata nak cuba dulu.
Abah mirul kebah ckit pagi tu. kengkonon rasa sihat la tu, pi anto keta servis. sib bek dekat. balik jln kaki. sampai rumah tumbang.
Masih gagal utk bershopping, sedihnyerrr...
MIL plak duk umah abg kat ampang.tghri baru sampai. Ptg buat kueh n goreng mee hun je. ada buat bubur pulut hitam utk abah mirul since dia asik ty bila nak masak bubur tu (merujuk kepada pulut hitam yg tertenggek kat tepi dapur gas rumah)
Buat la.. kang kempunan pulek...
Ptg tu gak anto abah mirul amik keta kat bengkel. penatnyer aku... tapi semalam lagiii penat.
Mlm tido awal ke? tak jugak sbb tahan mata utk tgk tv.
Esok aku cuti sbb MIL ada appt ngan doc kat HUKM. for sure lama. nak tak nak kena amik cuti jaga si tonet. :D

Monday 1/10/07
Duk umah ngan mirul je. Abah mirul nak jugak pi keja. dia kata kebah ckit lepas mkn ubat yg aku amikkan kat klinik semalam. PCM500 doc tu beri. mmg power la ubat tu. hehee..
Lepas basuh kain ckit, n nyapu ckit, aku nak lap keta jap. ujan plak ari nie. rerenyai sepanjang hari.
Amirul plak yg tolong amikkan span basuh keta. aduh.......... dia dah mandi lagi dahhhhhhhhhhh... abis basah baju. semangat giles nak tolong aku membasuh keta. ikutkan la.. tapi... penatnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
dah 2 minggu keta tak basuh sbb abah mirul sibuk. la nie nak basuh sendiri kunun... tumbang plak rasanya... huhu.
bila dah abis basuh keta, mirul plak dah lencun, suh dia masuk, minum susu n tukar baju. tghri senang dia tido sbb kepenatan main air.
Kul 2 baru PIL balik. lama sungguh kat spital. kesian diorg. penat nunggu sbb amik darah bagai.
Ptg masak apa ek?? bakar roti sardin, cengkodok udang n balance kueh semalam. jadikla.
Owh. aku masak bee hun sup sbb org sakit request. tehehehe... sedap plak sup aku buat tu tapi, telur je tarak sbb malas nak campur. kang takde org nak mkn plak tgk sup tu dah kelabu. hehe..
Tido kekenyangan.
Alahaiiiiiiiii... esok keja maaa.... tadi bos call. mcm2 dia suh buat esok. erm... bz la gamaknyer nnt. :D
Pening nak carik channel kat astro sbb dah tukar no. susah gak. ciesss...........

1 comment:

RedWGG said...

jgn keje kuat2 sgt zana..
hati2..
takut la apa2 nanti..
awak tu dah sarat...

yelah..susah nak carik channel kan?
lotih!