Wednesday, August 13, 2008

Asyikla......

Semalam masih bercuti

lepas balik holiday monday tu, cuma sempat kemas baju keluar dr beg n basuh baju bebudak.
baju abah umi plak esok nye pulak sbb kena que dgn baju org lain. hiks..
Macam nie la kalau dlm rumah ada ada bbrp family. takpa.. small matter.
kiranya semalam mcm weekend je utk aku. kemas rumah, basuh kain, masak, semua lah.
aku ok je buat yg lain tuh. tapi... ada satu aku agak malas. MASAK!
huhuhu... kalo anak dara cancel org nak minang. hahaa.

monday dah beli utk dinner. so semalam perlu masak. ari2 mkn kedai pun boring, kan...
tapi... heaven tol makan kat umbai arituh.. itu.. lain ntry citer ek.
sbb balik dr melaka, beli la jugak cencalok. takde mende pun yg dibeli. cuma bawak balik cencalok sahaja.
Adeh... sungguh tak efisyen bershopping. sorry la ek.. dah nama ada anak kecik.
nak tak nak, sekian2 masa kena gak la bagi ruang utk deme tido. bila dah mlm je sure takleh kuar. huhu.. haru2..
aku rasa kalau nak cuti lagi kena tunggu deme beso ckit kot. baru la ada can nak jalan mlm.
ikutkan aku lebih suka jln malam dr siang. sbb siang panas nyer la mak aii.

aku citer apa tadi?? owh.. pasal dinner semalam.
aku siap bakar ikan sbb nak mkn ngan cencalok. sekali bila aku bukak. melatop! itu botol!
Abis isi cencalok tu keluar mcm, udang keluar dr botol! adeh.. seram gak aku tgk. lagi2 la abis baju aku kena. mmg WANGIIII... aku rasa .

tapi... yg haru tuh, mirul kat meja mkn dia duk kerjakan lauk2 kat atas meja.
Sabar je la. tapi aku nie sabar2 pun mmg kena pelepuk je tgn dia tuh.
siap marah aku balik tuh!! udahnya aku pun ikut mengamuk.

Terbantut selera. tapi aku mkn jugak lah.
Tapi kesian lagi la mirul. dia yg ajak mkn tapi udahnya dia plak yg kena marah n pukul dek aku.

Semalam mil aku pi spital, so aku la dengan mirul kat rumah. dgn tak tido petangnya dia, asyik la buat aku naik angin. mmg semalam hari kena pukul tgn je si amirul.. kesian anak umi. tapi.. nakalnye ...sabarkan je la..


7 comments:

Anoy said...

hohohoo mirul nihh...mak teh kalau..ikat terus tgn tue huahahahhahah...mtk mak ngah layan mirul lah. mak ngah rajin layan kan.kan..kan..

echah_syed said...

cian mirul..nnt tak dapek pukul umi adik dia yg dia bantai balas dendam..selalu anak2 gitu kan..

iklan kat tv..'akukan abg..!'

cute laa anak2 zana.. :)

Arin said...

arin pon gituh ar..kengkadang mmg kesian kalau anum kene tampar tangan
tapi..atas meja pon nk buat peel..sape ader sabar...

Zana S said...

mak teh
mak ngah tu terpaksa. cuba ko sorong bb kecik. jgn harap mak ngah nak hadap. besar mirul tu boleh la dia jaga. hahaha...

kak combi
setakat hari nie ada la sekali dua dia buat gitu. tapi seb bek depan mata kita kak combi. kalau belakang mmg lom nmpk lagi.tapi... kalau marah dia. nnt dia balas balik tau. ape ka!! hahaha.. lawak la dia tu kak.
anak kak combi dah besar. sure rindu masa diorg kekecik dulu kan. tapi kalau kak combi berjalan ngan precious nmpk cam kakak adik. huhu..siapa ka yg terasa muda itew?? meuhehehe...

Zana S said...

Arin
uish.. arin lagi la... skang nie mmg masa2 tak sabar. mmg kena bykkkkk sabar. kalau tak nnt little hanum lari balik umah nenek dia. ekekeke..

sweethOneY said...

wooo..umi garang woo
tp kdg2 ble penat, mmg cepat naik angin kan kak zana

mirul dah beshaaaa

Zana S said...

sweethoney
gitula selalunya..kekadang tak nak marah. tapi kalo duk ulang benda tu mmg la nak pelakuk je tgn dia tu.:D