Friday, August 15, 2008

Cuti2 ke Melaka






Gambar2 on the way to melaka. maafla kalau nengok gambo nie cam tak pueh ati je. Macam ada yg kurang. Cgar seat mirul terpaksa di tinggalkan coz tak cukup ruang utk nenek selayang naik balik nnt.
Aris duk dlm rocking chair yg kalau org tau... sure aku kena pelangkong.
ikutkan tak boleh. tapi... dah ikat seat belt, bantal lagi hadang kat depan, kira mcm2 precaution la kitorg amik utk bawak depa travel.kalau tak.. abah dia mmg takmo bawak berjalan. kena tawakal jugak nie....
Kenapa bawak rocking chair bukan car seat? kalau takde mende nie..aris takleh tido.payah2 anak umi ni...
ikutkan mirul takut n marah dlm pic atas tuh. sebab??? umi abah dia pakai sunglasses. hehehe... kalo tgk benda tu mmg dia takut + kedu.




Gambar masa kat tempat mkn umbai yang baru. kitorg sampai petang. kira mkn petang n lepas magrib dah balik. kitog sampai awal tak la ramai. tapi bila dah nak balik ramai la pulak dtg.
Nak tau kirog gerak kol bape? blom kol 9 dah gerak. sampai aprt baru kol 9++. takleh jalan dah sbb si kenit dua org mau tido... huhuhu...

Mknn??? sedap sgt2.. rasa nak pi lagi. puas mkn seafood. paling aku suka sotong goreng tepung. lebih sedap dr kat kuala sg baru rasanya...lembut gile.. kalo buat sendiri sure sotong tu kejung. huhuhu...

Mane gambar mknn??? tak dan nak amik. mkn pun kena gilir2 sbb aris dah start buat perangai masa ni.








Ni dah nak balik. singgah masjid terapung selat melaka. mcm terbiar je keadaan sekelilingnya. yg cantik cuam masjid. yg lain2... rumah kedai tinggal ghopenyer..

Sabar je la... abah amik gambar kalau tak jauh, senget. huhu... jauh gile gambar kat tugu afamosa tuh! soklan cepumas!!! kuruskah saya??? TET!!!( nak gak masuk bakul sdri kan.. :D)

Byk lagi gambo. tapi..sume dlm camera adik2 aku. hehehe.. tgk la nnt. kalo rajin saya updet gambonyer iye..tapi kena tunggu depa gak. huhu.. bz beno korg ek??

6 comments:

Umi Mia said...

kuruih sungguh..........mcm anak dara aihhhh........(dua puhsen)

lily lotus said...

bestnya jln2 cuti mesia!

Arin said...

sure jem gilos kan?esp tang banda hilir tuh..

hyfa hasan said...

cuti skolah ekk..
jln2 ar ekk..best ar..ehhe

emm.. akk masjid terapung selat melaka tu lawa x..hehe.. besar x??

CIKGU PANJI said...

saya pun baru balik melaka.

Arin said...

update wey..busy ek?ke pikiran kat melaka..badan je kat tempat keje?