Wednesday, July 29, 2009

Hari Pisang Sedunia

bukan tak makan buah2an... tapi rumah ku yang ada bape kerat nie mmg payah nak makan buah.

sejak dr duk umah mil lagi mmg gitula kekdahnya... buah yg ada sure busuk gitu sahaja... lebih2 lagi buahan yg datang dari obersea. :D

nak dijadikan cerita.... rumah ku hanya baru sempat masuk beberapa jenis buah. itupun daripada org yg mai rumah, bawak buah tgn.

nangka (mak aku beli... last2 aku mkn abiskan... adeh... angin tuu)
anggur ( kakak aku rembat dari rumah selayang. anak aku tak mkn sgt. udahnya... er.. apa jadi ek?? lupa dah.. :P)
durian ( beli tapi ttp abis sbb aku akan buat pengat dan hantar pada rumah2 yg aku tau sure abis.. tehehe...)
latest... PISANG!

disebabkan nak buat muffin, beli gak la pisang mkn. restali kata abah. (aku pakai amik jek. tak tau apa nama dia.. ekeke)

dari ari jumaat, sampai la nie... ada lagi pisang tuh!

weekend ada org dtg touch up rumah... aku bajet, abah jemput diorg mkn pisang.. tapi.. aku balik ahad, tak luak pun. aduhaiii... nak wat lagu apa ek???

abah??? erm... sah2 tak mkn. tapi bila jadi muffin, dia mkn gak. :D

ala2... kena buat kueh or cengkodok baru dia mkn. :D

sudahnya...

senin - aku buat 2nd round muffin. kali nie follow resepi kak hanieliza... sedap lagi dr yg beli ready mix tepung tuh. :D - mangsa utk dihantar... adalah rumah subang. tehehehe... tapi bukan antar muffin jek... pass sekali mee kari tau.. :D
balasan... dapat lengkong gula merah.. sedap... ngeeeeeee....

selasa - nak tak nak... aku masuk pisang dlm HL shake aku. adeh... manis tahap gaban ko! pisang pun dah masak. beso plak tuh. yg haru, aku punya perisa cappucino. vanilla ada tapi aku khaskan utk anak. takmo la amik. kang cepat abis. :D

manis satu hal... yg tak larat nak abiskan... tetiba shake aku jadi 700ml! gile babas nak abiskan! tapi... abis gak la... sedap dia mcm aku buh cappucino campur tropical fruits. nie kalo org tak biasa mau keluar balik kot... pada aku yg suka suki campur mcm2, mmg ok je lah! (dlm erti kata lain... tak elok membazir... mahal tuuu :p)

dan sampai ke malam nie... dah bape bijik pisang aku telan?? lupa dah gamaknya... nampak gayanya... esok lusa buat cengkodok la pulak... huhuhuhu.... balen dlm 4-5 bijik lagik.

nampak sgt aku terrrbeli sisir yg byk pisangnya... hueheuheuehue...

sedap mmg sedap.. tapi... aku lebih suka pisang goreng dari pisang mkn nie... ekekekeke!

ari sabtu lepas aku paksa mak ngan kak lat minum shake aku blend kat selayang. mcm meriah peti ais mak aku kan... siap buah jambu air ngan oren ada... semua aku tarah! F1 cokelat kak anim ngan stoberi lat, semua jadi campuran suka suki aku. hahahahha!

sedap apa??? lelagi dpt blend. siap buh ais tuh.. really shake kesihatan.. :D

kesannya... sampai tghri aku kekenyangan. sedapp!!

(seb bek aku tak buh vitagen lagi.. haru beb rasanya.. :p)

kabel tak betul lagi lah?!! tension plak dibuatnyer...

5 comments:

Elyn said...

wei buat muffin hantar la sini.... x dpt muffin cekodok pun aku bedal hiks.

slalu mkn cekodok mak ko je... nk gak rase cekodok HL ko ekekeke

zulsa @ Ahmad Faizul Bakti said...

Salams...

Buah buah nie saya memang suka... kalau kena gayanya... tapi tu laa pisang, mangga dan betik memang kegemaran saya.. pantang ada kat umah mesti habis... hehehehe

lily lotus said...

sian dia nak kena marah cable ni..huhu

syahadah said...

kenapa sejak dua menjak ni umah ku kekurangan buah..tgk dlm list mu..sudah lama aku tk beli buah buahan..last hari tu buat bubur caca pisang..

Zana S said...

elyn
hehe... mai la rumah. bila nak mai tu ha... raya la gamaknya :p

muffin tu kak anim dah bawak ke opis. mmg abis la... tunggu 2nd round la kot. :D

zulsa
salam buat zulsa juga.. rajin gak mkn buah2an ek? saya rajin bila ada lawan. duk umah sendiri ala2 beli mkn sendiri mmg tak seronok. tu yg tak terbeli dibuatnya..
pisang ok. tapi bila sensorang ngadap dgn jangka hayat nya yg sekejap.. adeh...mcm takleh tgk pisang udahnya pasnie.. ekekeke...

lily lotus
ntah dia.. majuk apa tah sampai hari nie takleh masuk. puas gak on off pc. selalu ok. dengki gambo byk nak tunjuk. :D

syahadah
bubur caca pisang??? aku kalo bubur, pisang leh kawan ngan keledek je. lebih takleh. :D.. bubur caca pun sodap... :D