Saturday, July 18, 2009

Mainan

mari kembali kepada diriku yang sebenar.. hikss! (ayat menyedarkan diri dari lena.. :D)

dah lama memerap kat rumah, bawak bebudak jenjalan plak.

nama je duk rumah. tapi keja berlambak. tak keja sebagai suri, kena gak ngadap keja2 sampingan...

alhamdulillah, semua semakin baik. walaupun kekadang jadual selalu lari disebabkan 'ketidaktentuan angin anak2'. :D

semalam bermalam di subang. aku ada hal n balik lambat, abah dia pun meeting siap teleconference ngan sape tak pulak aku tau, menyebabkan aku tinggal anak sorang kat nursery, sorg kat mil. minta tolong pil amik aris ptgnya, dan malam, aku plak take over.

Kata pak mertuaku, dedua takmo naik bilik, tapi aris paling haru. balik je, terus lintang pukang cari aku kat dapur, bilik, siap nak jengah tingkat atas.. kunun... teheheh.

aku dah bajet benda tu akan jadi sbb aris nie lain macam sikit. lorat lebey.. ehehehe...

aku balik, siap2 semua bakul depa (sib baik pagi tu aku dah siap bentang comforter ngan alas bagai) bawak naik atas, mirul yai angkat, aris plak, bila aku angkat, buntang mata! heh! kol 11++ dah. macam2 hal ko dek! aku rasa sampai aku tutup lampu, dia masih nak memain ngan aku. er... ko lupa ke dek.. abah ko takde... hahahah! tak kesah langsung. haru tol ko nie.

pagi jumaat tadi, ajak mil pi mydin, sambil jenjalan, aku mmg kena beli brg diorg. susu depa dah abis. bukan tak buat stok. beli kat mydin mmg la murah. dutch lady 123 tu rega bawah RM17 sepeket (1kg) tapi setiap belian terhad 2. kena la kuar masuk kalo nak beli lebih. :D

takpe.. utk anak..korban shj. :D

sambil jenjalan cuci mata, itu dua kenit meng'paw' nyai dia.

dedua dpt lori. satu lori simen, satu lori tanah. pastu siap beli bas plak. satu kaler merah, satu kaler biru.

harga?? standard la kan.. menan yg bakal hancuq sekelip mata... beli la 4 brg tu bawah 20 hengget. uish.. boleh tahan gak rega dia!

tapi besar ok la kot.. tu tak lama lagi pomen mirul duk bukak belaka la gamaknyer..

aku perasan, mirul suka beno ngan lori bagak nih.

kalau kat umah nyai, adiah dari mak de (biras ku yg sulong) masa umur dia setahun, baru je dibukak dek nyai. iyalah kan... kalau bukak awal, mau dia mkn plak mende tuh. :d

skang dah pandai main, mcm2 teknik digayakan nya. angkut pasir la kunun.. tapi apa contohnya?? abis dia punya lego tu jadi mangsa. kengkunun pasir la tuh.

kat umah nenek, lori ala2 kren tu la dia arak kulu kilir. menan thomas n percy yg mak teh beli dulu pun dia dah tak heran. nak dgr dia berckp?? masa nie lah. masa dia tgh main. dah tu... satu mende tak paham. :p

dalam pada dia main tu.... siapa pun takleh usik... bila adik ada... semua mirul punya(katanya). wpun dia tak main permainan tu, once adik usik, uish... dirampasnya pulak! tapi adik pun akal gak. tgh abg dia main syok2, boleh plak dia rampas. siap lari keliling rumah lagik.. uish... haru2.. tu jam mcm nak runtuh rumah dibuatnya sora sensorg. :P

ingatkan dah beli sorang satu takde masaelah... ghopenyer.. huhuhu...sama jek.

apa mau buat?? tahan tinge je la ek.. :D

Ragam anak2 dan mainan... anak kengkawan semua sure lagi havoc kan?? :D

4 comments:

Arin said...

memang..lagik di beli sorang satu ..lagik byk drama..eh mydin kadang2 dutch lady murah gak ek?

lily lotus said...

uishhh..mmg havoc sentiasa!

Zana S said...

arin
mydin subang murah
tapi mydin selayang takleh jangka. harap2 sama.
zana dah byk pi tempat, mmg mydin paling murah utk susu DL ni.:D
pi carik gih. :D

lily lotus
kalau tak.. idokle lily bawak adik sokmo kan?? kalau zana pun hangkut jugak.. tehehehe

Anoy said...

cube adik mtk dkt abang baik2...abang...pinjam. adik pun brutal jgk. heh! kene la tue