Saturday, January 9, 2010

Laksamana

Sirim iktiraf Laksamana sebagai pengeluar mi terbersih

KUALA LUMPUR - Syarikat pembuatan mi dan kuey teow sering dikaitkan dengan persekitaran kilang yang kotor. Bagaimanapun, Laksamana Usaha Noodle Products Sdn. Bhd. sanggup melabur lebih RM3 juta bagi menyediakan kemudahan pengeluaran yang bersih.

Pengurus Operasi dan Pembuatan Laksamana, Yong Pin Chong berkata, syarikatnya memiliki tujuh mesin bernilai RM400,000 setiap satu.

Ia adalah untuk mengekalkan statusnya sebagai pengeluar terbesar produk mi dan kuey teow di negara ini.

Lanjutan klik sini


kalau diberi pilihan, mee nie je yg saya sanggup beli kalau nak buat masakan melibatkan mee atau koey teow. bukan sebab saya berasal dari kg laksamana, tapi yakin tu kena ada bila kita gunakan sesuatu produk tu.. kan??

antara sebab,

1. mee dia adalah sgt tahan lama di kawasan terbuka (takyah masuk fridge)

2. halal dan takde mende alah yg tukar kaler mee jadi merah tu ha...(dah byk kali test :D)

3. dan insya Allah, halal (sgt penting!)

murah ke?? ntah! selalu abah yg beli gi pasar pagi minggu. saya masak je. :D





3 comments:

tini said...

salam.. lama sungguh x sampai sini. lps ni kn cari mi brand ni je lah. scary plak bl pikir environment kilang2 proses makanan ni. ingat lg kes roti dulu? sampai skrng x beli brand tu...

lily lotus said...

mmg kena careful bab2 ginikan..kita tahu masak jer bila dah beli

Zana S said...

tini
owh... roti itu kah??? kalau abah dia terrrrbeli pun zana sumpah takmo makan. hehehe.. :D

lily
betul. kekadang mee tu dah tukar kaler, nak buang sayang. ala2 tawakal je makan. tapi kendian tobat takmo beli dah. :)