Friday, January 1, 2010

New Year

mmg bermasalah sungguh mata nie

dah ghope burung hantu. mlm takmo tido. siang nak tido tapi takleh tido. huhuhu

every year ada new year kan?

setiap kali tu jugak la teringat kesah masa dulu2 blajar kat uni.

dulu duk kolej. tapi kat luar kampus. lagi happening kolej tu sediakan rumah teres setingkat utk pelajar yg bertuah (bertuah ke?? :d).

tak pernah mimpi nak duk cenggini. lelagi pk tak rupa kolej langsung. masa nie sgt jeles dgn kengkawan yg duk dlm. lelagi yg duk sebilik sorang or dua orang. ada yg 4 orang sebilik.

1st year mmg selalu lepak dalam. sbb hati tu masih dgn kengkawan matrik. lelagi rumah tu cam tak best je bebudak sebatch. lagipun daripada 5, 2 org satu fac tapi tak sama matrik.terukkan saya dulu?? :p . tapi alhamdulillah, senior ok. lelagik senior rumah equal tu senior fac+major pun sama.

bila dah masuk 2nd sem 1st year rasa dah ok dah. boleh adapt. tapi nak adapt apa ek?? asal weekend je saya pun cabut balik rumah. hahaha! teruk2..camne nak berkenal mesra kan??

tapi saya mmg tak harap sgt pun nak bermesra sbb saya lebih pkkan family n blajar (sgt la blajar nyer tuh :p).

tapi.. apa yg saya duk bebel nie, benonyer lebih kepada pengalaman sepanjang duk kat sana bila ada new year ke, 31st ogos ke, apa2 yg "melayakkan" keluar malam lah gitew...

ada ke statement gitu?? ikutkan saya yg reka pun. sbb.. asal je tiba hari2 demikian, paling2 koman, saya ngan kawan saya sorang lagi adalah penunggu setia kat rumah. takkan keluar rumah punyalah. iye ler... org lain ada bf. kami nie buku je bfnyer..

rasanya sampai la final year. kami berdua mmg la yg kerap duk depan tv tgk rancangan tah apa2. sampai satu tahap, "balik2 kita dua je ngadap tv bila new year ngan 31st aug, kan lin??".. hahaha! ironik giler..

ingatkan kes tu abis kat situ jek... rupanya sampai hari nie... kesah tu menjadi badi pada aku. tapi paling haru... sengsorang depan tv. mcm tadi....

-sigh-

1 comment:

aZuRa AhMaD said...

selamat tahun baruu...