Thursday, September 4, 2008

AaaaLongg aaa

suspen je kan

aku ingat kisah wan nur azlin je aku tgk umah kena simbah cat sbb pinjam ke along(laki dia la tapinyerr)

Ghopenyer.. pagi tadi aku tgk live lagik!

sebelah rumah aku.. rumah dia kena simbah dek cat. 

kaler??? merah gelap sama dark brown.

memula aku tak perasan. tapi yg aku perasan, owner sebelah tu keluar dgn tgk sekeliling rumah dgn sambil pegang hp. mcm nak call someone lah.

tapi sebelum tu, masa aku turun bawah anta aris, dgr gak kecoh2 kat sebelah. tapi aku buat dek sbb mungkin depa kecoh nak pi bfast kat mane. normal la.. chinese...lagipun sejak dua menjak nie ramai plak org kat rumah dia. dulu dia duk sorg jek. lepas ber gf baru aku tgk umah dia meriah.

ok... sambung kes...

masa aku reverse keta keluar tu la aku perasan, nape rumah dia cat tak siap nie?? pastu bercapuk2. mcm ko baling2 cat ke dinding la ghopenyer..

perati lagi.. uish.. dinding yg divide rumah dia ngan umah in law aku pun kena. tapi portion in law aku tak kena plak. pandai plak depa baling cat. kalo idok... ngan pak aku sekali bising buat report. hiks.. 

yang sadis tuh... keta camry dia pun kena sekalik! adeh... bercinta la nak ngeje kan tu... keta myvi gf dia tak aku perasan. mungkin kena jugak kot. tapi kalau sapa lalu depan rumah dia mmg obvious la rumah dia kena simbah cat.

kenapa la depa nie pi pinjam ke along??? kan ke dah bagi masalah ke diri sendiri.. last time rumah dia kena rampok. sampai dah pasang alarm pun kena masuk gak. tapi yg 2nd time nie aku rasa org dlm rumah gak yg punya kerja. aku tgk cleaner dia mcm ada kunci rumah jek. 

erm... entah la.. tak tau la aku nak ckp apa. tapi... harap2 tak la jadi kat diri kita semua. morale of the story.... jauhkan diri anda dr ALONG~ si pemberi hutang secara haram....

(pada aku along nie tak salah... cuma kita yg terdesak dgn kehendak hidup yang buat pinjaman dan tak dpt  buat bayaran semula tu yang mendatangkan masaalah.. byk lagi jln terbaik. jadi.. renung renungkan..)

5 comments:

mama ranggie said...

betul tu,bank skrg pun senang nak pinjam...

Kujie said...

tul tu..pinjam dgn dgn bank..tak dpt bayar dia halau je kita dr rumah..hehehe
tak de la sampai terancam nyawam...kan

Arin said...

tapi kesian gak citer WNA tuh..eh..off topic lak.. :)

Zana S said...

mama ranggie
iye ke? mungkin la kalo nama tak byk utang boleh pinjam. mcm zana... huhuhuh sadissss... dia tgk pinjaman rumah jek tros cancel. ampeh tol bank nie.. :D

kak jie
ha ah... atleast takde la kena bayo kos psital plak pastu. mmg seramm jek tgkkan.

arin
hehe.. takpe.. tapi mmg kesian ke dia. kalau nyawa dia ngan anak2 terancam mmg la kesian. lagi2 dia tak tau pun laki dia pinjam.iskh.. mcm2 la si laki dia tu.

Umi Mia said...

hahaha...sama lah..pinjaman rumah jer dah makan nak dekat separuh gaji...tapi kurang2 rumah sendiri kan..

meminjam along ni mmg budaya tak sihat...jauhkannnnn lah....