Friday, September 12, 2008

Lagi??

Ha ah.. tukar layout lagik.

background sebelum nie buat aku rasa kusut masai je masuk cnie.

bila dah mcm tu, mula la malas nak jengah. boleh?? :P

biar dia putih dulu la... next time bila aku rajin aku tukar la lain. :D

...............................................

kalau you all drive kereta, apa yg paling korang takut nak jumpa sepanjang perjalanan???

selain dr road bully, kau paling suspen kalau jumpa org tgh mesin rumput.

hahahahahaha... mcm nampak hantu ghopenyer ek??

idokle gitu... benonyer... suspen sbb apa? sbb kalau diorg tgh menebas rumput, pasti ada batu2 melantun ke atas.

kalau melantun tak kena cermin keta takpe lagik. ini...... sampai berkesan jugak la kat cermin keta aku tu ha..

so kalau jumpa org tgh mesin rumput kat jalanan, seboleh2 au tak nak lalu tepi deme.

tapi... kalo diorg tgh mesin dekat traffic light, mmg tak dapek nak lari dah lah.. adeh..

selalu nye ckit mesti kena. adeh.... payah sungguh.

tapi rasanya bila depa pakai plastik tu, kurang la lantunanya berbanding pakai pisau dulu. tapi... still... kena jugak kat keretaku.. huhuhu...

agak2 leh mintak ganti rugi tak??

rajin plak deme nie bekerja kat area subang tuh. setiap pagi aku mesti jumpa tak kira la kat mane2 pun, jam tu mmg tawakal shj la.

sabar je la nak...

........................................................

dlm minggu nie dua pasar ramadhan aku dah terjah.

Satu kat PUCHONG PERDANA - boleh tahan byk pilihan, yg sedap? kebab yg selalu beli kat pasar tani ahad tu je kot. lelain lom masuk kat tekak lagi.

Satu lagi kat SS18 SUBANG JAYA - panjang dan byk pilihan. aku pun sampai tak tau nak beli apo. yg pasti aku pi cnie beli kueh je.. lauk blom penah beli lagik, melain kat selayang haritu.

Balik rumah masak la apa lagik. tu pun utk makan sahur. tapi masak awal pun prepare utk sesape yg rasa nak mkn malam tu lah. biasanya my BIL. yg lain makan sahur tros. aku?? lepas isyak mmg nak tumbang sokmo. tapi selalu tahan mata sbb nak tgk tv. teruk kan??

aris selalu tido awal. kul 9++ dia dah hanyut. mirul plak.. kekadang aku tidor dulu pada dia.. heks.. abah dia? depends... tapi selalunya dia yg tido awal.

awal tu kol bape? 10.30 je selamat la kitorg. tido. aku mmg tak leh tahan mata lebih lama. nnt tak terbangun nak buat susu anak. mau melalak dua org tuh.

aris semalam minima 2 kali susu, mirul plak sekali. kalo serentak takpe gak. ada sekali tu aku bangun berderet. kol 2 aris nak susu, kol 3 mirul n kol 4 nak bgn sahur. adehhhhhh.....

mmg tido aku dijalanan lorr... :D dah adat la kan. kalau ada anak kecik.

(bile agaknye mirul nak beso ek?? letih aku hari2 marah dia. kesian pun ada. sbb?? rajin sgt bertenggek kat dapur nengok org buat kerja. dah mirul kat ctu, si aris pun join la dgn walker tuh. aduh...sesaaaaakk ku rasa dapur tuh.. :D)

4 comments:

Umi Mia said...

erm...itulah kalau beranak kecik...nasiblah Mia dah besar dah...takder dah nak susu malam-malam..tapi first thing in the morning..celik jer mata mintak susu...

Zana S said...

mia dah besar n gurl, mungkin lain kot. cuba lelaki... kot2 sama je peel tu ek. hehehehe.....

Arin said...

zana, arin nye cermin keta first time kene batu was like 3 yrs back..sebesar duit 50 sen..sampai sekang gituh je..puhh nasib.latest sekali..kene kat mrr2 area gombak..mak aih..memula halus pendek..la nih panjang..tapi dah stop memanjang..penin eden..

Zana S said...

arin
cermen depan keta kan 2 lapisan. kalo yg kena blah luar, dlm takde apa2 still leh pakai lagi. tapi, kalau dua2 belah kena, mmg la kena tukar sebelum dia retak seribu.
keta hubby pun penah jugak kes gitu. memula pjg ckit. lelama mkin pjg plah belahan dia. setahun lebih gak tahan. tapi di sebabka seram tgk mkn pjg, terus tukar. pastu claim insurans. kata xcdent.:D ok je..

satu lagi, kalo dah kena gitu, jgn plak basuh keta tengah matahari tegak atas kepala. tu ala2 menjurus kepjgn belahan rekahan tu. :)