Tuesday, September 30, 2008

Salam Syawal!!

Ramadhan dah dipenghujung. hari nie puasa yg terakhir utk 1429 hijrah buat semua umat islam di seluruh dunia(insya Allah).

Sayu hati bila puasa berakhir dan syawal menjelma.

Teringat kenangan masa bersama arwah abah dan atuk. Tak lupa Pak long Hashim yg pergi 4 hari sebelum aris dilahirkan tahun lalu.

Rindu nak kembali ke zaman remaja, persekolahan yg mungkin tak akan di kecapi lagi.

Kenangan terindah katanya~ ekekeke...

Pernah berkonvoy raya dgn rakan2 sekolah beraya ke rumah kengkawan. basikal berderet2 dijalanan. kalau sekarang jgn harap kot.. paling2 depa naik moto. tak kalah yg naik keta..

advance sungguh!. masuk balai or xcident pun byk. iye la... lesen takdak tapi bawak keta moto. siapa yg silap?

Ntah la.... pada aku zaman dulu2 mmg mengimbau kenangan.

apa kabar rakan2ku sekalian??

Kalau korang terjengah blog aku nie, jgn lupa tinggalkan jejak ya?!!

salam syawal buat rakan ku di sekolah menengah taman selayang, batu caves, selangor! 1992-1996.

....................................................................

Tahun nie sebenonyer tak sabar gak nak beraya. sbb ada si comel ku itew.. aris dan mirul!!

Baju depa sedondon ngan abah dia.. aku siap gosok dah mlm tadi... wah!!!

Moga ray kali nie memberi kerahmatan kepada keluarga kami. doakan kami ya!! amin...

...................................................................

mirul tak byk berubah. kekejap ok. kekejap tak ok. tapi biasanya tak ok tu bila dia bagun pagi lah.

dah masuk 2 hari aku mandikan air asam keping. harap2 beransur pulih hendaknya.. amin...

.....................................................................

Aris semalam meragam je dia. tak senang aku nak buat keja. tinggla sekejap melalak mcm nak rak.

apa sebabnyer tuh? sepupu dia ada 2 tinggal kat umah nyai nie.. adeke dia takut ngan sepupu sendiri??!!! tak bleh blah tol!!!

nak buat camno... dtg jarang. tgk muka lagi jarang... dia takut melalak la dia.

amirul plak mcm takleh duk diam. ade je dia nak ajak kakak abg tu main. tak main pun dia pi tarik tgn org tu ajak pi memane... adeh... lantak ko la mirul. bukan selalu ko ada kawan kat rumah nie kan.. :)

.....................................................................

aku...mcm nie juga.... menoakan yg terbaik utk keluarga... amin...

~Selamat hari raya aidilfitri dan mohon ampun zahir dan batin~

5 comments:

mad redo1 said...

memang selalu mad redo1 berkonvoi dengan GO5 dari sekolah rendah sampei sekolah menengah, memula dengan beskal pastuh naik moto, pastuh cilok kereta bapak diaorang plak... tapi sekarang susah nak konvoi cos sangkut dengan anak-bini... hehehe...

SALAM AIDIL-FITRI buat zana sekeluarga

Anoy said...

bape byk collection amirul ngan aris tahun nih. mirul bley belanja mak teh yek...yeayyyy!

Arin said...

amcam raya taun nih?menarik?

Zana S said...

abg mad
selamat hari raya buat abg mad sekeluarga juga...:)

nak konvoy ngan bini ok lagi kot. tapi yg bini nak ajak laki berkonvoi agak payah kot.. ngeheheheheheh...

mak teh
bykkkk!! tapi akan masuk acc depa lah. masuk acc makteh wat gapo? :P
mintak belanje?? ala2 buruk siku la plak.. wakakakakaka

arin
biasa2 je arin.. lelagik amirul alergik tak baik lagi. mood nak raya pun kureng.

lily lotus said...

slmt beraya sakan!