Wednesday, September 17, 2008

apekah salahku


wah.. tajuk.... mcm real je kan???

nie aku dah panas sejak semalam petang lagi. yg pasal curik gambo aku tu idokla marah sgt sbb gambar tu kalo aku delete kat pb selamat la kan... tapiiiiiiiiiiii....

TAPIIIIIIIII...


kes yg aku alami kat mydin subang lagi la haru biru...

kol 3.30 aku kuar opis. singgah Param telawi beli murtabak pak din (yg nie ok. tak mengecewakan...) dgn kueh dua hegget jek.

pastu aku rush ke mydin nak beli brg anak yg dah hampir kehabisan.

benonyer nak cari krim muka aku yg abis ujung minggu lepas.

gile jimat sampai aku korek2 benda alah tu siap aku nak potong nak colek yg kat dalam2 nye. hahahaha

mahal la aku buat gitu. kalau murah pun.. aku buat gak. selagi duit aku.. selagi tu aku pakai until infiniti. Boley??



menatang nie la yg aku pakai skang nie. dulu masa belajar mmg aku guna olay. tapi bila abis belajar, muka aku makin kronik. tak tau kenapa. mungkin perubahan angin belajar ngan keja buat muka aku teruk sgt.

aku tukar produk tempatan, shadira. memula pakai ikut aturan lah. tapi bila muka dah makin elok, dan semangat berjimat tinggi, aku pakai sgt berjimat. iyela.. dah la mahal, pastu nak membeli nyer plak dah satu kes. susah nak cari dealer dedekat rumah. tak pepasal jek aku meronda kl kang. haru2.

so skang aku nekad nak balik pada olay dan tgk perubahan. kalau takleh serasi, kena la kembali ke produk shadira itew...

ops.... lari topik.. aku ada la cash dlm RM40 je lepas singgah param semalam. sampai mydin konon nak kuar duit. adeh... sume atm dia out of service. gile apo?? kalau ku tahu, sure aku singgah petrol station (yg aku cuak ckit nak kuar kat ctu) kuar duit. erm..dh jadi kes gitu,
aku nekad nak guna cc jek. nnt sampai opis aku transfer ke cc. senang je g2.

sekali... lepas aku ambil brg keperluan sekalian, pi cashier counter.. deme takleh accept cc. SEMUA okey!!! sistem down katanya. GILE BAPAK HYPER MARKET ADA PROBLEM GITU?!!!

mula la aku ngamuk. aku ckp kat supervisor dia. cmane aku nak byr? dah la semua atm machine kat mall nie out of service! iskh...... bodoh tau!!!

dgn rasa bengangnyer, aku byr krim muka aku jek. itu pun dah 30 hengget.

lepas tu dgn muka bengang, aku kata, pampers anak aku ngan brg mkn yg lain tu, ko pi la letak balik. mangkuk tol hypermarket system down! (ayat tu mmg aku ckp kat cashier yg tak bersalah itew... lantak ko la labu...dia pun bukan local people, so ..dgr je la dgn muka sengih2 dowh! )

aku call n report kat abah bebudak tu sambil keluar mydin dgn airmata berjujuran... adeh... blur tol aku kan... tapi mmg sedih la.. aku rush sana cnie.. nak beli brg anak.. sekali gini jadinya.. mmg sedih tol aku... takpe la.. pengajaran kepada aku n mydin ngok ngek gak. mane leh system down macam tu sekali!

kira nie 2nd bad experience aku ngan mydin sendiri. tapi aku takleh mengalah. sbb?? kat ctu mmg byk brg yg murah. ciesssss.....

kenapa brg kat giant sebelah tu mahal beno ek??? adeh..

tawar hati tu mmg ada... tapi.. sape nak belikan brg anak2 aku kalau bukan aku? iskh..

lambt tol dpt gaji... kalau dpt boleh tros beli utk next month punya stok. :( :(

teruk kan??? kurang pahala puasa aku semalam...

..............................................

hari nie... selangor cuti.

natijahnya... aku kena byr OT utk bb sitter aris.. adoiiii.... masal sungguh!

rasa mcm nak amik cuti je arini. tapi keja byk. huhu...

9 comments:

nurul said...

sian nye u.. tp kalau i kene pun sakit hati sesangat.. ade ke mode of payment cash aje.. kita bukan tiap hari ade cash berkepuk... atm pun down.. ;(

Kujie said...

mmglah bengang tahap cipan.... nk shopping time² mcm tu bukannya senang...kalo tak betul2 penting mmg tak singgah time mcm tu, kan....

Zana S said...

nurul
hai! mekasih sudi dtg ke rumah ku ini :)
itulah... dah la kita selalu jalan sensorg. nak bawak duit byk mmg tak berani sgt. paling tinggi penah duk dlm wallet ada la 100. lebih? tak berani ..huhu...

kak jie
itula pasal kak. sedih sgt tau...
tawar hati nak beli brg lagik. suh abah dia je pi ari ni. :)

Yanmie said...

alololo..ciannye. tak pe sabar ek..dugaan di bulan puasa..:)

Arin said...

olay tuh mmg elok..but for arin, after a while..dia dah macam tade effect..so bertukar le ke product lain..:)

pheww..kalau penuh troli cemana ek?atm down..cc takleh terima..rugi le kedai tuh..

Elyn said...

aku pun pakai olay tu gak.... erm bab x dpt beli tu mmg la cedih tp lawak la ko nih leh nangis ekekekekek....

x pe lenkali ko kol la aku kalo cedih..... bule aku tulun ko ekekekek

sweethOneY said...

ciannya kak zana
mmg la tension
dhla penat2, pastu atm out of service..pastu cc pon xleh swipe..
sabar ek kak..sesungguhnya akak berpuasa :D

mad redo1 said...

bab2 kutuk myd*n neh bley je mad redo1 join skali... hehehe... even myd*n kat kT nih tak pernah jejak kaki...

Anonymous said...

[p]Compared to other romantic violinist package, a glimmer of less bright and assertive shift elegant female-specific [url=http://www.replicalouisvuittonsalee.com]replica louis vuitton[/url] connotations and charms demonstrated most vividly, unite the elegance of classical music in every detail of the handbags, reflects a strong artistic, yet beautiful gesture . Because the air does not flow [url=http://www.replicalouisvuittonbagss.co.uk]replica louis vuitton wallet[/url] in a plastic bag . "The image was emailed to law enforcement agencies yesterday afternoon seeking information about these men, as our story reported . But they are facing fashion's fatigued . Commonly used cleaners or tools: detergent, Amway, Pearl Bailey, collar net, toothpaste, alcohol, eraser, soft brush
Bleach, disinfectant 84 (only for the processing of white bag) into the milk in [url=http://www.replicalouisvuittonbagss.co.uk]replica louis vuitton purses[/url] the do-it-yourself easy to use cleaning agents: the amount of water (not too many)> 50 grams, 30 grams of detergent, 20 grams of alcohol, with the soft brush dipped in a mixture of liquid and gently brush, and then a wet towel to wipe off the foam on ok . 10 years ago, Prada black nylon bag is still far the best-selling products in the United States, Prada sudden change in strategy, began to shift to the [url=http://www.replicalouisvuittonsalee.com]replica louis vuitton bags[/url] high-end market, the introduction of more expensive leather package . Sense of perspective white shirt, which take a black camisole colors bring a sense of let you look more generous and elegant, blue-purple high waist pants, waist bow highlight your sweet and gentle, coupled with a paragraph wealthy brown bucket bag, to win the wild style, commuting and leisure are appropriate.[/p][p]They are launched four newer models, these models are fluffy design, in addition to 15 classic style capable of nylon bag . The series the ECCO BARYSH [url=http://www.replicalouisvuittonsalee.com]replica louis vuitton sale[/url] barysh interpretation of a blend of minimalism and retro design, elegant texture . Amazona handbag 23cm and 28cm classic size, selection of the best are rare leather the leather: embossed calfskin, suede, alligator and ostrich . Loewe this series into the Spanish classic equestrian elements . Compared to other romantic violinist package, a glimmer of less bright and assertive shift elegant female-specific connotations and charms demonstrated most vividly, unite the elegance of classical music in every detail of the handbags, reflects [url=http://www.replicalouisvuittonbagss.co.uk]replica louis vuitton bags[/url] a strong artistic, yet beautiful gesture . Whether you need a handbag scratched, or just a handbag you like, you have a wide choice available.[/p]