Tuesday, September 9, 2008

Pasar Ramadhan

every year aku mmg pengunjung setia pasar ramadhan

sesejak dah bawak keta sendiri lagi la rajin menyinggah

untung ada org mcm aku. hehehhe... terjual gak jualan penjaja kan? :D

ikutkan mmg masak pun kat rumah. tapi sbb buka kueh kena la jugak tambah memane kueh yg rasa buat ckit.

setakat nie apa yg puas hati dgn kueh mueh kat pasar ramadhan???

setakat nie aku dah sampai bbrp tempat.

1. Telawi - takde yg sedap lagik.
2. USJ4 - pun blom jumpa yg sedap lagik. putu piring yg org tunggu panjang berjela pun masih tak sesedap yg jual kat pasar mlm melawati. :D
3. Selayang - hehe... nie mmg tempat lahir aku dan yg pasti aku dah sebati ngan mknn yg sesedap kat cni. especially laksam(yg dah naik rega gaban aku terkujat!), roti john isi byk( ayam ngan daging mmg vass giless!) dgn kueh mueh yg for sure tak rugi beli(org dia pun mmg meniaga dr aku kecik dolu.. kat pasar selayang) tapi yg aku nak citer nie... murtabak XXL kat cnie.. tak perasan last year ada ke tak, tapi this year aku baru perasan. isi daging mmg terasa, takla mkn telor or bawang je kan... yg pastinya, lebar dia tuh.. ada la lagik besar dr normal piring yg ada kat rumah aku. biasa beli ada la dua inci kecik dr piring. tapi yg nie beso dr piring. hebat tu... rega?? RM 2 hengget shj.
tu kalo nak dpt kat subang mmg kim salammmmmm la kan... hehehe...
apa lagi menarik?? byk benonyer cuma kau tak beli byk. kang sape plak nak ngabis mkn kan..

manakala lain2 tempat aku blom sempat terjah lagik. yg pasti, aku tak penah miss pi kat stadium shah alam wpun mknn dia mkain lama makin tah apa2.. hehehe....(ke aku yg tak pandai carik? so org shah alam leh la bg suggestion kat aku... macih..)

apa2 pun, dlm berbelanja, pastinya kena berjimat juga. kan???

5 comments:

lily lotus said...

gigih betul ke sana sini :P

Kujie said...

amboiii..larat tu p raun² sana sini..kakjie setakat ni 9 hari berposa..lum pergi pasar ramadhan..hehehe..penyakit malas lum dgt....dekat2 bulan mengambang nnt..dtg le penyakit tu...

Arin said...

selayang tuh kat area stadium ke?so far arin dapat gerai yang mmg sedap kuih2 atau air soya nye..kira nye tak rugi beli...

Lestat said...

aku tgk dalam tv aritu..kat TTDI mcm mengancam..apa kata g sana lak sebab aku nk g petang karang...hahahahah

Zana S said...

lily lotus
terrrrrrrpaksa... kalo ari cuti boleh la skip. tapi dgn syrat, 2 kueh sehari plus lauk cikai2. :D

kak jie
kena kak... kalo mkn nasi semua ok lagik. takyah cari kueh mueh. sbb tak mkn nasik la kena carik jugak kueh extra. nak buat 2 kueh sehari mmg bercinta la.. lagi2 mil dgn anak zana kat rumah. pengsan dia. :D

arin
yg kat stadium tu lama sungguh zana tak pi. tapi sebelum nie pi mmg tak mengecewakan. yg zana citer nie kat pasar selayang. to be exact kat pasar selayang baru. kalo arin penah sampai sure arin tau. cuba la mai. mmg tak mengecewakan..

lestat
TTDI!!! umang aiii jauh dr arah balik rumah. cannot... :D tapi kata ctu menarik ek?