Monday, May 28, 2007

Cerita Hari Ini

Weekend baru nie bertapa kat rumah je. Sebabnya? amirul kena DEMAM CAMPAK!! Alahai... padanla badan dia panas sungguh. rupanya nak demam campak. kesian dia kekecik lagi dah kena.tapi alhamdulillah kena campak. klau chicken pox naya aku ngan abah dia. huhu.. aku dah la gini. wpun doc kata antibodi kuat klau nak kena tu kena jugak. huhu..

Tak bawa pi klinik pun. cuma makan ubat demam aritu dengan mandi ngan minum air kelapa. itupun seksa nak beri dia minum air kelapa. air yg dia tak penah minum la katakan. pagi nie aku tgk dah ok ckit. merah2 kat muka pun dah surut. tapi tak tau la klau tghri nnt panas mula la dia naik balik.

Semalam pun nenek amirul ngan makcik kat selayang datang. sebenanya balik dr tjg karang coz ada kenduri tahlil ngan arwah pak long aku buat.so balik tu singgah la umah. tgk mirul pun iye, hantarkan mknn mirul pun iye. hehhe..apa mknn mirul tu? kepok kacang dal peberet dia lah. mkn tu leh tak toleh kiri kanan lagik. huhu...mcm2 hal sikenit tu.

Pagi nie hujan lebat gile sepanjang jalan nak pi office. erm.. harap2 hujan nie berenti la lunch time. kang tak pepasal kena bawak keta pulak nak pi cari mkn nnt. huhu..

Kepada yg baca blog aku pagi nie... SELAMAT HARI ISNIN>>> sesapa yg dah dpt gaji tu senyum la pepagi nie. jgn memasam plak. kang rezeki tak masyukk... hehe.. :)

2 comments:

Fozalin said...

shian umi mirul... eh silap lak.... shian mirul.... sihat cepat2 ek mirul.
oit cerita ari esok, tulat, tomorrow mane????

intan said...

zana.. thx sbb bertandang ke 'umah' aku.. harap mirul cepat sembuh.. dan hg pn.. jaga diri baik2.. banyakkan rehat..