Tuesday, May 15, 2007

Happy 1st Birthday to my Dearest Son!!

13/5/2007 at 12.58 pm.. genap la Mohamad Amirul Ashraff bin Sharin berumur setahun...
Alhamdulillah... syukur sangat2 kerana aku di bekalkan kesihatan yg baik utk menjaga dan melihat mirul membesar dan syukur yang amat kerana amirul di berikan Allah kesihatan yang baik sepanjang setahun dia membesar. Mirul tak sukar dijaga dan aku amat bersyukur kerana dikurniakan anak yg sihat dan tidak pernah menimbulkan masalah besar terutamanya sakit yg teruk. Cuma la nie je... kelasakkan dia bertambah dan tahap kemerajukkan yg melampau. iskh... manja tul dak lelaki sorg ni. mementang la dia sonsorang kecik... huhu.. takpa2... next year.. Insya Allah... no more manja2 lagik.. hihi...:P

Dari hari Sabtu lagi aku ngan mak mertua aku sibuk kat dapur sampaikan dinner utk mlm sabtu pun beli kat luar jek.. hehee... aku nie mmg kategori malas masak sesejak nie.. tapi... nak wat cemane... terima je la.. janji aku willing utk belikan.. ngehehe... umpan itu harus...

Hari Ahad.. besday mirul... siap2 bawak bekalan dr subang ke selayang sbb nak celebrate kat selayang... dr subang kami bawa..KUAH MEE REBUS, NASI IMPIT,KUAH KACANG, RENDANG AYAM dengan PULUT KUNING. pencuci mulut plak.. BUAH BETIK.

Kat Selayang pulak... mak ngan kakak adik2 aku tgh sibuk siapkan brg2 utk MEE REBUS dengan NASI LEMAK. ada AGAR-AGAR TELUR PANDAN dan buah ANGGUR.

pastu... ada la special kek for mother's days dan amirul's cake not to forget. kali nie dillah tolong order kan cup cake utk amirul. sedap gak. orange ngan coklat. berbaloiiii...

Hari tu gak kamiorg celebrate besday mereka yg sambut bulan May selain mothers day yakni, aku, Busu dan acik Shidah. since alif tak dtg... so kami bertiga je la plus mirul. hehe...

Best gak... dah lama tak celebrate gini. sekali sekala buat camni.. rasa meriah sungguh.
For mak selayang, mak subang, nenek.... Selamat Hari Ibu 2007 (moga panjang umur dan dimurahkan rezeki)
For Busu (17/5), Acik Shidah (26/5), Alif (16/5) Selamat Hari lahir yang ke..... *TET* ngahahaha....
Moga sukses dah panjang umur serta diberkati kesihatan yg baik oleh Allah swt.

Kepada pembaca blog aku nie... jgn lupa.. besday aku tau... masa Ac Milan lawan ngan Liverpool nanti... aku doakan Liverpool menang sbb klau memang leh la kecek present dr *Boss* menarik ckit.. since club kegemaran dia menang... ngahahhaa....

Apa2 pun... nak tengok lagi gambar??? sila la singgah di don, dilla fp... enjoy it fwens...

4 comments:

Elin said...

dh bosar ek anak ko.... next year bleh la celeb same2 ngan adik die hahaha.

p/s: eppy burfday tuk aku x mo celeb ke? huwaaaa!!!

mfirdaus said...

ku panjangkan doa, agar diberkati selalu, moga mendapat rahmat kemenangan kepada AC MILAN...kerana sesungguhnya, liverpool tidak dapat menandingi kehebatan si AC MILAN...kan mirul kan...kah kah kah kah berdekah dekah dekah....

Zana Sadri said...

elin... huhu... geng ko tak best la... ada org tu takmo balik umah che mah dah. klau tak leh la celebrate ngan kakak kesayangan ko... jengjengjeng.....kalo ada pun amira la... hehe...

mfirdaus... huhu... mirul dia tak reti tgk bola lagi.. jadi dia BUKAN penyokong AC MILAN kuangkuangkuang....
2005~2007

intan said...

hwa.. mirul dah satu tahun.. eppy besday mirul... pst.. mirul.. lanyak ummi lebih skit taw.. jgn kasik ummi rehat sangat... hehehehe...

PEACE kick.. huhuhu..