Saturday, May 19, 2007

Si Minah Scoot

Pagi nie aku saja je kuar lewat dr rumah. about 8.30 am aku kuar sbb bos takde kat kl. jadi aku assume dia takkan call aku pepagi buta la kan. dan oleh sbb itu juga aku predict akan sampai office dlm kul 9++ tapi telahan aku silap. agaknya org bercuti kot arini? takpun org dah kuar rumah awal. lengang pulak pagi ni. jem ckit2 tu besa la.. tapi before 9 aku dah terpacak kat parking opis nie. iskh.. miracle plak.. tapi mmg aku drive laju pong. dah nama pun npe.. apa barang tak bawak laju.. hehehe... lengang beb.

aku nak citer satu scoot nie .. aku serempak ngan dia bila aku wat u turn nak naik ke jln hospital pantai tu la. nie jam la dia duk depan aku. aku tau dia gurl base on rambut karatss dia yg duk mengerbang2 disebalik elmet dia tu. buruk plak aku tgk sbb rambut tu cam tak bersikat jek. pastu berserabai. hadey... buruk tau. dia pun kurus je. pakai sweater kaler brown ngan beg sandang kaler ijau. ooo scoot dia pun kaler ijau. cuma no plat je aku cam tak tergamak nak kasi tau kat sini. kang dia terrrrrrrrrbaca sure malu. hehehe...

Alkisahnyer... minah nie bawak scoot dgn penuh berhati2 dan yg aku geram tu... pi bawak jalan kanan pekejadahnyer?? leh tak bawak tu kat belah kiri? ko pk ko bawak keta ke hape? pastu bila jumpa bendul ke apa2 yg memperlahan kan laluan kat jalanraya tu... lagi la dia slow. leh byg la kan scoot nak pick up mcm keta auto je kan... haiyaaaaaaaaaa.... hangin aku. keta kat blakang aku berderet2 tapi dia leh wat pekak buta jek jalan lorong kanan.pastu amik side sebiji keta.

Dey tambi!! aku pun bawak moto gak dulu. takde la seciput dan seslow ko. ada masa pick up la beb. ini bawak moto/scoot mcm bawak keta apa barang!! bila aku dpt potong dia aku tgk muka.. erm.. minah nie minah saleh ke punjabi pun aku tak sure. tapi mmg muka dia muka alert giles. ala2 mengingatkan moto 'pandu perlahan jiwa selamat' bukan pandu cermat tau bukan......... aku pun penin. penin klau ada 10 org bawak moto gini... abis la jalan raya kat kl nie.. moto jadi keta, keta jadi moto. huhu...

tapi siyes i tell u, slow giles.. aku rasa si sweethoney pun bawak lagi laju pada minah nie.. muahahahaha...

7 comments:

Fozalin said...

nape ko x hon jer sepanjang jln tu???

opaq said...

huhuhu...
maner tau sweethoney tu bawak laju...
ntah2 die kot kat depan ko...
wakakak...

sweethOneY said...

oi..sempat plak akak n abg aku ni..
ehee.. [[smack down kak zana ngan abg opaq]] :P

Zana Sadri said...

elin... takmo la hon pepagi.. kang ilang seri pagi.. ahaks.. gelak sambil ngutuk jek..

opaq, sweethoney....klau sweethonet depan aku mmg dah kena hon sepjg jalan dah. ahahaha...nak smack down? sampai ke tgn tu? hahaha... pi blajar pih.:P

sh said...

hahahah...kalau aku ajak dia race agak2 ko saper menang?? kikikikiki..
len kali mintak no phone dia..ckp aku ajak race...nge3 .....-shimie-

oTam said...

Zana..
U should horn.
Bagi peringatan sikit.
Dia ingat dia betul tu.

intan said...

adeh... kat sini pn sweethoney kena bully ke.. huhuhu... cian dier.. ihiks..