Friday, May 11, 2007

Haru-Haru

Selasa aku cuti.. so hari rabu la aku memulakan kerja semula. dr pagi lagi aku dah ready. bangun awal gak la.. kul 7.00 pagi( lepas subuh mesti bum balik sbb jeles mirul tido... wakakaka) gosok baju n mandi. mirul pun jaga. aku siap2 dan bawak dia turun bawah.
owh.. aku terlupa amik kunci kereta.. alahai... cari satu bilik tak jumpa. padahal aku letak kat meja tulis biasa tu je. klau working days, aku selalu buh dlm handbag. tapi ari tak kerja ada la aku duk belek keta aku tu...Satu je aku pk... musti abah mirul terbawak pi keja.alahaiii... masaelah tul la abah mirul nie... sbb apa tau.. kat atas meja tu.. dia juga buh kunci keta, rumah, pintu opis dia. sah2 la dia grab belaka apa kunci atas meja tu.

Nasib baik la ada kunci spare.tapi kunci stering plak aku tak ingat buh mane yg spare tu... huhu.. tawakal je la...
Dlm kereta baru la abah dia return call kata MAYBE terrr hangkut kunci keta aku n ada dlm keta dia bersama2 kunci rumah.. iskh... sib bek aku nie tak suka nak marah2...klau aku la wat keja tu... huhu..... Tuhan je la tau hangin puting beliung dia :P

Aku pun selamat sampai ke opis cam besa... tapiiiiiiiiiii ari nie ujan lebat dr pagi kan? sampai keja cam biasa mende?!! sejam setengah kat atas jalan. NPE yg bertol mahal tu pun jem. padehal kul 9 lebih dah. ampeh tul.

Normally aku lalu Persiaran Tujuan mmg jem ckit kat USJ 4 tu.. tapi klau hujan.. extraordinary plak jem nyer... pelik sungguh. tapi geram gak la.. aku kuar awal pun sangkut. klau kuar cam besa... mau sangkut teruk lagi. ada staff jadi bos, bos jadi staff plak kang... hehe..

Tghri seb bek baru bos masuk. tapi aku kuar mkn ngan kelik sorg tu kat midvalley..leceh gak kuar ngan org lelaki nie. dia mkn cepat. takpa la.. tapi lepas mkn trus bergerak. ello apek! nasi aku pun tak turun lagi nie tau..haru tul.. nak wat cemane... saba je la.. aku mkn tak la slow. tapi dia mkn mmg laju la.. chinese kan. lagi la cepat. senak gak perut aku dibuatnyer. pastu sambil jln ke carpark.. aku nie duk nahan pening sbb berjalan lepas mkn. huhu.. kesian aku... tapi nak wat cemane.. tu je kelik yg aku ada. huhu..klau ada gurl.. mmg aku ajak dia lama ckit. hehe...
Dlm tempoh sejam kamiorg dah ada kat opis. huhu... sharp giles... ngan aku yg rasa nak terkeluar segala mknn tadi.. huhu...

Ptg... nak balik dah nie.. aku bawak kuar keta cam besa.. sekali apa peel la aku kuar keta kat parking bawah opis aku nie... keta aku sangkit kat pintu blakang. MAKKK AIII!! aku tengok balik... adeh... abis cat dinding building opis aku tu lekat kat keta.. huhu... nak nangis pun ada.. tapi aku tau.. mmg aku yg careless... selalu aku amik side.. semalam aku silap percaturan... ingat leh lepas.. sekali... DUM!! eh salah.. ZRASSS !! bunyinyer... mcm kita bergesel ngan dinding.. alahai... sepanjang jalan balik aku tak on aircond ngan radio. punya suspen. tunggu abah mirul bersuara... waaaaa takut nyerrrrrrr!!

Kalau ikutkan... parking lot kat bawah building opis aku nie mmg mencabar minda. klau keta ko proton iswara sedan, berpeluh gak la nak ejas masuk parking. tapi tabik spring gak la sbb SsangYongnyer limo pun diorg leh parking dlm nie.. aku sure... lebih 10 minit nak masuk parking tu sahaja.
Klau nak blajar parking... building aku nie la tempatnyer.. gila challenging!!

Huhu.. abah mirul balik kul 11++ mlm... dia tak tau.. tapi aku tersedar dia balik.. ckp la.. dia tak marah sbb benda dah jadi nak wat cemane... tapi... pjg gak la syarahan dia di malam yg gelita itu :P dia turun tgk keta pastu dia bersihkan cat putih tu.. paginyer aku tgk perh... lega.. tak la seteruk yg aku sangka.. TAPI!! klau nak cat, mau gak la RM200 dlm tgn. alamak... bulan 7 kot. lepas service kot. huhu... fulus oo fulus... kontang aku bulan2 mendatang nie.. hadey....

4 comments:

Elin said...

adeh kete baru tu..........

Zana Sadri said...

huhu... wat to say?? uwaaaa!!

intan said...

hadey.. kick... mengingatkan keta aku huhuhu...

sabaw aaa.. fulus kontang eh..? ermm.. tu la sebahagian daripada keindahan hidup ini... huhuhu...

lama tak dengaw citer.. hg cihat ke..?

Zana Sadri said...

intan... mmg indah la intan... sessakk gak la dua tiga bulan mendatang nie.. hadey... aku.. alham dulillah chat.. ;)