Thursday, May 17, 2007

Selamat Hari Guru!!

16/5/2007 datang lagi.... setiap tahun mesti kita akan mendengar dan melihat kemeriahan anak2 murid/pelajar menyambut hari bersejarah ini dgn guru2 kelas masing2.

masa zaman sekolah2 dulu pun sama juga.. aku pun antara yg menyambut hari guru ni. tapi yang paling aku ingat masa form 5 lah. kamiorg janji bawak makanan setiap sorang and buat jamuan utk cikgu Kholimatun binti apa? tak ingat plak..hehehe....

Meriah jugala jamuan makan2 tu sbb kamiorg pun berbilang bangsa dalam kelas tu. tapi kesian gak bila terr bawak mknn yg ada daging sbb ada dak india tak boleh mkn daging.

Kamiorg jemput juga cikgu2 yang lain tapi majoriti cikgu nie bz ngan kelas masing2. so.. kamiorg pun mkn dgn cikgu2 yg datang.

Cikgu kelas aku nie dah ngajar 3 adik beradik aku dah. dr kakak aku yg no 2, pastu aku dan last sekali adik aku. tapi dia duk compare aku ngan adik aku la.. sbb adik aku nie nama je kelas sains tapi.... subjek puan Kholimatun ajar dia slow ckit.. ngehehehehe..

masa kakak aku dulu dia ngajar sejarah ngan bm. masa aku plak dia guru kelas dan ngajar bm. tapi yg bestnya... aku tak bape blajar bm pun ngan dia.. tapi duk tanya subjek sejarah ngan dia. lagipun dia rajin lukiskan peta minda utk kamiorg. hehe..
Bila dia masuk utk ajar bm je.. kamiorg mmg tumpu sepenuh perhatian la (konon) tapi lepas je dia beri kerja sekolah... masa dia duk meround dlm kelas.. bermula la taktik kamiorg ty pasal sejarah. sbb apa tau? dgn alasan agar.. kerja sekolah yg dia beri tu leh anta esok atau next meeting kelas dia.. hahahahaha... malas arr nak wat bm nie.. klau duk umah baru feel ckit.. kahkahkah... mende la.. tapi itu la keja aku n d geng. bukan aku jek.. dak india blakang aku selalu ckp mekasih sbb postpond anta keja sekolah. hahaha...

Bila ingat balik mmg lawak la.. lagi2 cikgu nie pun melayan jek. ngehehehe... lagi satu.. cikgu aku nie katagori cikgu manja kot. dia pakai gelang kaki kat kaki. so klau dgr bungi gelang kaki tu... sah2 la dia sedang menuju ke arah anda.. selalu aku malas nak bertembung ngan dia sbb ada jeee soklan dan jawapan yg aku kena jawab. hehe...

aku bukan ketua kelas or penolong pun... kaki tido ada la.. tapi klau subjek tu aku suka.. aku la org ke tama yg volunteer utk jawab kat papan hijau.

aku ingat lagi... aku selalu tido dlm kelas ekonomi. nama cikgu tu pun aku dah lupa. tapi klau masuk pun dr 40 minit waktu kelas, 25 minit tu masa dia beri motivasi kat kamiorg. tido la apa lagik. sampai dia tanya kat member sebelah aku, Wizana demam ke? dia nganguk kan plak tuh. aku yg kengkonon baring kat meja cam nak pecah perut gelak. hadey... jahat tul aku nie.

Apa2 pun...aku harap2 cikgu2 kat sekolah lama aku tu sihat dan jika masih berbakti.. aku doakan kebahagian dan kesihatan buat diorg sepjg hayat mereka... amin...

Puan Kholimatun
Puan Haniza
Puan Kiran
Puan Rohani
Puan Siti Habidah
erm... lupa la yang lain.. apa2 pun.. Selamat Hari Guru utk cikgu2 kat Sekolah Menengah Taman Selayang 1992-1996
(diorg baca ke? hahaha.. janji dah wish ;) )


3 comments:

Elin said...

oit apa daa tido jer dlm class... baik cam aku slalu blk awai ahaks....

Zana Sadri said...

uish.. balik awal tu musti... aku la org ke tama sorong beskal kuar skolah tiap ari tau.. ngahahaha...

Anoy said...

im good in history la u know...3rd in a row. Can la kan hahahahaha.

BM...susah la subject tu. sori la cikgu. Im prefer maths :D