Wednesday, July 18, 2007

Down

Jumaat... 13/7/07

Kerja mcm biasa... sunyi sepi coz aku sorg je ada. bos tak masuk sbb anak still tak sihat.
PArtner dia masuk kejap je. pastu rushing pi mane tah. biaq pi dia lah...aku pun bukan asst dia. thehee...

Petang ada appt. ngan doc utk monthly check up. Pecaya tak aku cakap.. this pregnancy tak penah my hubby teman pi check up.. hehe... memula mmg la rasa ralat.. tapi dah dia ada keja... kena la bawak diri sdri since dah ada keta sdri.

Tapi ari nie dia kata nak pi sekali sbb ari nie dah masuk 5th month n klau scan mmg leh nampak jantina. aku nak kuar opis kul 5 tu try call dia tapi ... tak angkat pulak. meeting kot. tapi aku still pegang pada janji yg dia nak balik sekali n bawak aku pi klinik.

Sampai kat umah melayan si tonet tu jap n ready utk gi klinik. terrr catok la aku kat umah nunggu abah mirul nie balik. udahnyer aku call 6.15 pm tuh dia kata suh pi sendirik. dia kata ada meeting. Eeeeeeeee.... cedihnyer..... pi sendirik n aku tgk sdrik la..

Mirul plak menangis meraung2 sbb aku tak bawak dia sekali. camne nak bawak. MIL tak dpt nak ikut coz dia pun tak sihat. so, mirul aku tinggalkan meraung sampai dekat 15 minit gak la dia nangis... kesian mirul... klau tak kena amik urine test.. aku leh bawak lagi dia.. tapi nie ada kena check bebenda la itu la ini la..

Nasib aku baik... sampai kat klinik aku dpt masuk tak sampai 15 menit. Alhamdulillah.. tak la lambat aku balik. tapi... still klau dah jumpa doc fav aku tuh.. byk la kami bualkan. tehehehe... by 7.30 pm aku dah ada kat umah... sempat lagik bawak mirul jenjalan naik keta. tu pun terpaksa bawak kuar rumah sbb mak kata dia nangis2 nak kuar. Ciannn mirul...

erm... tah nape la ek... towards this week (friday till sunday) mmg aku cedih jek... erm.. pandai2 la bawak diri ek zana.... :|

Ada org lain lagi byk dugaan... aku nie ckit je... dan yg perlu aku buat.. syukur aku dikurniakan kesihatan yang baik utk atleast menjalankan tanggungjawab sebagai isteri, menantu n ibu.

7 comments:

MyHeart said...

wahhh.....bile jangkaan tarikh due tu cik puan zana??? jangan le cedihnye cangat...sian kat dlm peyot tu...

Zana Sadri said...

Insya Allah bulan November myheart... doakan zana sihat ek.. :)

thanks for ur concern.. dah ok dah nie.. :D

Fozalin said...

jgn ler cedih.... biase ler kalo hubby ko mmg azali bz manjang... nk x nak accept jer la... x pun lenkali ajak aku pi check up hehehehh

Zana Sadri said...

ajak ko??? kang tak pepasal ada org tu seriau trus jadik pobia nak banak.. hahaha.. cemane tuh?? :P

Jie said...

ooo...jgn sensitif sgt tau... time2 mcm ni mmg la perubahan hormon. Kak jie dah lalui segala rasa kelat manis tu tp percayalah dia mcm kita minum kopi pahit tak der gula..walau pahit..tp kita ttp dpt nikmati aroma kopi tu.

Baca artikel ni kat blog kakjie yg nie....ttg peranan suami
http://jie-mutiarahati.blogspot.com/2007/06/isteri-hamil-suami-juga-punya-peranan.html

Zana Sadri said...

mekasih kak jie... kekadang terrr sensitip jugak. hehe..(tgh blajar lagi control emosi.. seksa jugak tuh..) tapi kak jie... kopi tak leh minum selalu.. cemane tuh :D

pu3nemo said...

kaka jg kandungn elok2 tau.. jgn emo sgt..sure bby tu gal kan??? =p