Monday, July 23, 2007

Red Roses and Novel

Hari ni office aku terima jambangan bunga yg mak aiiii ...bapak nyer besau...
Untuk sape lagi klau bukan utk boss aku. ..semalam birthday dia.. tapi aku lupa nak wish. nak belanja mkn pun lom tau lagi kemane sbb gaji lom dpt dan sesah aku tak mampu banje dia.. tehehe... takpa.. nanti aku masak kasi dia mkn. cuma ari je lom tau lagi bile. hehee...

gambar bunga sejibik nie pun dia yg suh buang sbb patah. sayang plak aku nak buang.. so... bertambah la jambangan bunga kering aku kat opis nie..

Yg hari nie aku paksa gak dia bawak balik. sbb apa tau... dah every year dpt ... every year gak dia tak dpt bawak balik sbb besar. hehehe... kali nie aku paksa gak boss aku bawak balik since uncle dia mai amik dia.. hehe... bukan apa... sayang rasanya tgk bunga tu me layu kan diri... huhu...
(klau beri cikelat ke leh gak aku numpang.. ngahahahaa... ada ati lagik tuh... :P)

sayang gak tak sempat snap gambo. tapi mmg besau la.. ala2 bunga kat pintu masuk starhill la pulekkk... tehehehe...


Yang nie plak last year dia dpt. aku gak la yg tolong simpan n keringkan. last2 dia kata klau aku takmo buang je la.. tak elok simpan bunga kering kat opis. or... jadikan ia perhiasan. iye ke? tak ketahuan plak aku. tapi dek sbbkan sayang.. aku amik gak la bbrp kuntum utk aku simpan. cantik tak?




Hari nie aku dpt menghabiskan novel yg setelah bbrp minggu aku perap kat opis. ni buku mak aku. Mak aku pun minat baca novel sesejak anak2 dia dah retire beli novel. (dlm erti kata lain... budget lari :P)

MURNI KASIH - Norhayati Berahim.

Ok gak la novel nie. aku ada satu penyakit.. klau dah setart enjin baca novel susah nak setop. tapi di sebabkan dah ada laki n anak... ku tahan gak la weekend arituh tak baca. huhu.. padehal dlm ati berkobar2 nak abiskan. Jgn tak tau... dua ari lepas aku tak updet blog kan. haaaaaaa... itu la keja aku bila bos takde. tehehe.. yg best tuh.. khamis jumaat tuh boss tak masuk. abis je keja aku pun capai la buku nie.. lunch pun sanggup mkn apa yg ada kat opis... haru2...

Klau korg pasan... penulis nie byk citer pasal wanita yg susah nak naik angin. tapi... miracle gak klau ada pompuan cenggini. hehe... klau nak tau lebih lanjut.. cari la buku nie... okes... tak rugi rasanya baca novel nie. atleast leh telek kekurangan kita sendiri... :D

9 comments:

Red Mummy said...

weih kawan kita tu ngah honeymoon sakan lagi ke zana?

Zana Sadri said...

honeymoon ke kak?? kemarin reception belah lelaki. semalam n arinie cuti. esok dia keja kot..

Dia kata.. pasal honeymoon no comment n no complaint. :D

ala2 honeymoon kat rumah la tu kot.. tehehehe....

Jie said...

Kak jie tak baca novel lagi skrg ni...koleksi lama2 tu je ulang baca...bkn ape..asben tk bagi..dia ckp kalo baca....mesti feeling2 nanes²...wa'aaaa..

ye la kan..kita baca mesti kita feel..

Zana Sadri said...

kak jie... klau tak feel tu tak la membaca namanyer... hehehehe...

zana pun ada gak la nanes2 ni tapi cober... kang kena gelak lak kang. hahaha...

Asben baca gak. tapi cepat sungguh. ala2 baca depan tgh belakang je. musyigil2.

Anoy said...

saya selaku anak kepada chemah...heheheh...mmg dah retire pun dlm bab BELI MEMBELI novel nih. Antara sebab lain nyer adalah,
1) novel yang bagus dah tak byk
2) cite yg mengarut2 dan meleret tanak buang masa beli lah
3) favourite writer kurang hasilkan buku
4) ade yg lagi cepat membeli iaitu CHEMAH, secara rasminya....dpt la save budjet gue. hehehee
5) chemah yg paling update pasal buku baru dan dgn segere pi carik dan disorokkan dari anak2 die ssbb nak kan hak esklusif membaca dan title org pertama baca.
sekian time kasih

intan said...

bagus aa hg neh zana.. menyahut seruan JULAI BULAN MEMBACA.. huhuhu..

leeee.. nanes ke.. awat jadi gitu.. tak pe .. kalu tamo nanes.. meh tulun aku 'membaca'.. sure tak nanes nye.. ihiks thehehehehe....

Zana Sadri said...

julai bulan membaca ke intan? baru ku tahu. tehehhe... (selalu aku paling alert bebenda gini) hehehe...

nak tolong ko baca kan buku ko ke? nangis version tak paham la plak nnt. haha...

anoy... ko mmg. tolak mak je tang nak byar novel. ceit!

Fozalin said...

oit2 aku x pi hanimun! nih kat opis abihkan duit kempeni ngan chatting ekekekek
"NO KOMEN N NO KOMPLEN"

intan said...

aku pun tak brapa nak alert gak.. tp dek krana anak aku sebok nak pinjam tudung aku.. katanya ada persembahan untuk majlis penutupan.. tu pasai aku ter'alert'.. hwahwahwa.. :p