Thursday, July 5, 2007

Selamat Pengantin Baru.. part 1


Hehehee... siap ada part one lagi ek?
(mati gue klau dia tgk nie.. wakakaka)

Nak ucap selamat pengantin baru in advance kepada cik Noor Hazliana Binti Mohd Sani (err... ko ada double o ke makcik?) . Esok dia pi menikah dulu... dan ari sabtu baru bersanding.
Insya Allah aku dtg dua2 aritu.. (kalau tak dtg mau aku kena pelangkung ngan makcik nih) muehehehe....

Siapa minah nie ngan aku?? aku pangge dia elin je..

Dia la cousin aku paling aku suke buli dulu.. wakakakaa...(ke kita buli adik dia? ngahahaha)

Kitorg lahir tahun yg sama cuma dia tua 4 bulan dr aku. tapi dia anak sulung dr adik mak aku yg ke 2. aku plak anak ketiga pada mak aku yg merangkap kakak sulung mak dia.

Masa kekecik kamiorg mmg baik(dah besar pun baik gak.. cuma skang masa membataskan kami). dah nama nyer cousin kan.. baik la.. hehe... lagipun.. kami sebaya. adik badik aku plak sume pompuan... jadi mmg geng la ngan dia.

Pi kolek duit raya sesama, makan sesama, mandi sesama(kekadang.. huhu) dan paling aku selalu teringat..klau cuti sekolah aku duk melepak kat umah dia. bukan best sgt pun.. tapi best la jugak sbb makcik pakcik aku kerja.. so.. rumah tu kami yg punya... hahahaha....

Masa dulu.. kamiorg suka buli adik dia yg lelaki tu.. tapi mmg jaat la dia masa kecik. ala... jaat budak lelaki dulu2 tak la sejaat sekang nie.. kekadang aku pun takut nengokkannyer..
alih2 bila dia takleh nak balas buli dia kat kamiorg dia pun nangis......... ngehehehee... siap kunci rumah tak kasi kamiorg masuk. ciet.. lawak2..

Tapi tu citer 20 tahun dulu... skang memasing dah besar.. dah bina kuarga sendiri pun..
tapi aku la yg kawen awal. hehe...masa aku kawen dulu... dia la jadik pengapit terpaksa aku. wakakaak...sapa suh ko pakai baju sedondon ngan pengantin? kan dah kena... ngehehehe... ok la tuh.. ada gak pengalaman ko jadi pengapit. skang org plak ngapit ko. ngehehehe..

Apa2 pun... aku doakan ko bahagia hingga hujung nyawa okeh..
Kalu nak tips rumahtangga.. aku leh bagitau.. cuma fee dia mahal ckit la.. huahuahauhau...

7 comments:

Lestat said...
This comment has been removed by the author.
Lestat said...

Selamat Pengantin Baru kepada cik Noor Hazliana Binti Mohd Sani..

Dalam reramai sepupu i..takde siapa pun yang sama umur dengan i..the greatest of all cousin..yeehaaaa

mad redo1 said...

sibuk le makan nasik minyak weekend nih... selamat makan...

Zana Sadri said...

Lestat.. macih... nanti saya sampai kan ek.. er.. buah tgn dr bandung takde ek?? tehehehe...

mad redo1.. pangge pakcik bolle tak? hehe...mekasih.. nnt kalu ade gambo kita buh kat cnie ek.. makan nyer sehari je.. ulang je tak tau bape kali..:D

ReDbLoOdSnOw said...

haha!!! nakal gak kak zana neh time dulo2..x baik nah taw buli mmbuli..ekekeke..

Fozalin said...

selamat pengantin baru tuk diri aku sendirik ekekekekekek
oit oit oittt sempat kutuk2 aku dlm nih ek.... mementang aku bz heheheheh.....

Zana Sadri said...

eh.. cemane ko leh pasan nie elin?? ahaks...