Sunday, September 16, 2007

Berbuka di Selayang...

Yeay... ari nie balik umah mak. best! best! best!

Rumah mak aku jauh giles... Selayang tuuu... ahaks... punnnnnnnn seksa nak balik buka seminggu sekali. hehe... weekend je la kami balik.. insya Allah...

Dan... hari nie abah mirul kata ok nak buka kat sana.

Pagi siapkan apa yg patut n petang lepas je mirul bangun trus pi sana. tapi yg tak syioknyer hujan mencurah2. dlm erti kata lain membantutkan rancangan kami nak pi jenjalan kat bazar ramadhan.

Hajat di hati nak pi kat melawati. jln jem sbb hujan dan kat situ kol 4 dah sesak. hujan lagik. erm..cancel... trus call kak anim n ty selayang ujan ke dok? dia kata dah benti tapi renyai lagi.

Decide pi pasar selayang. ok la.. tak la hujan lebat. atleast leh bawak si kenit lagi. aku mmg suka pi pasar ramadhan selayang sbb dah attached to it sejak kecik kan.. hehe.. jadi mmg dah plan nak beli apa n kat mana nak beli. cuma haru ckit sbb air soya yg kitorg beli mmg ampeh. kueh mueh lain ke murtabak ke, sume ok je. air plak spoil. cit.

Mirul ada org melayan aku pun leh la merehatkan diri. hehe... amik kesempatan tol. tapi bila lagi dia nak memain ngan makcik2 dia yg senget tu kan... hahahahah...

Ari nie, peel mirul pelik ckit. susu bagi taknak, mkn sume tak abis. mcm posa pulak dia. last2 apa dia mkn? inti karipap yg mak aku tgh isi dlm karipap kueh petang tu. haaaaaa itu dia mkn tak yah beri, mmg mintak belaka. huhu... takut gak dia sakit perut. mane tau pedas ke kan... tapi budak kenit nie mmg tahan lorr... janji dia rasa sedap sure dua arah mulut dia lagi.:D

Murah tol rezeki ari nie, lauk byk n kueh mueh pun byk. tapiiiiiiiiii.... ada tapi nyer... aku sakit perut lagi 1/2 hour nak berbuka. sakit perut yg memulas2 lagik. Doa2 jgn la sampai kena buka sbb waktu dah hampir sgt. 1st round aku pi toilet ok lagi. 2nd round dah rasa gigil dah. aduh.. bbtul patah selera nak mkn.alhamdulillah sekejap je pastu azan.. boleh la mkn. tapi lepas mkn kueh seketul dia wat hal lagik. iskh... mende la aku ari nie.. haru tol.

Dah setel belaka, aku sambung mkn lagik sbb badan dah gigil2 dah nie.. huhu.. sib bek ok. takut juga mudarat kat bb. tapi dia pun gerak sgt aktif, so... pk dia sihat je la. huhu...

Sekejap je duk umah mak. kul 8++ dah gerak nak balik subang sbb esoknyer keja. mak aku pun pi terawih. n mcm biasa... ada la bekal utk aku mkn sahur.. hehehehe.. tu yg best tuh. kira lauk tekak aku la tu. hehe..

Lauk mr laki aku dah siap2kan dah siang tu. so mlm just goreng je la. nak tau apa? BERGEDIL. stok buat dah byk, ari2 dia mkn tu pun ok. tapi ada la aku nak tukar next week. huhu...nak masak apa ek utk dia? kena pk stok seminggu nih. :D

5 comments:

mad redo1 said...

bergedel? mad redo1 suka...

Zana Sadri said...

suka gak ek? tu resepi turun temurun nenek dia sampai la ke mak dia. la nie pi ke bini dia plak. huhu...
seriously... paling sedap bergedel yg pernah zana makan. :D

mad.redo1 said...

kena anto le ke kT nih...

hehehe...

Zana Sadri said...

basi la gamaknyer... hehe... ada rezeki turun kl n zana sihat leh la jamu bergedel :D

Lily.Lulu. said...

kak, selayang x jauh mane laaa .. :P

tapi tang begedil tuh sedap.
nak la jugak ... hehehehe