Friday, September 21, 2007

One Day Leave

cuti coz ada follow up ngan docs. melampau ke cuti tros? takkkkkkkkk... sbb mil pi spital.
so, si kenit takde sape nak jaga, kena gak la cuti n, abah mirul pun cuti gak.. erm... bagus betul. leh la aku merehatkan diri lebih ckit :D

Ptg, cadang nak goreng mee sahaja. kueh mueh n lauk pauk pi cari kat bazar ramadhan.

Kul 3++ tinggalkan si kenit ngan yayi dia.. sbb tido, kami tiga org pi jalan cari mknn.

tergerak nak ke stadium shah alam... nak sgt mkn popia basah lori tu tapi ampeh tol... takdak.

sib bek kueh lain yg dibeli sedap2 rasanya. (jgn tak tau... rumah ku mmg ramai pengkomen tak bertauliah :p)

citer appening... on the way back to subang, sejibik naza sutera kaler biru burok ituh yg bercinta.. kot(?) tetiba masuk lane tengah, yakni jln yg ada keta kamiorg la tuh. Mr Laki ku dah beri lampu tinggi bykkkkkkkkk kali supaya deme tak masuk coz kamiorg sejengkal je ngan keta dia, tapi.... buta ke rabun ke bangang sibuk bercinta.. dia masuk jugak. pastu brek mengejut.

Senak perut aku oooooooooo... Mr laki ku berang tahap gaban... dan terjadilah insiden kejar mengejar berserta isyarat2 jari yg tak sepatutnyer terjadi di bulan baik ini... yg pasti.. mmg salah mamat bodoh itu...dia jugak start tunjuk isyarat yg tak sepatutnyer dia tunjuk n laki ku... mmg dr azali pantang org pelekeh dia.. siap la.... mmg dikejar hingga depan rumah, kalau boleh la...


Reaksi ku... abisla minyak keta ku ini.. TET!!! huahuahuaha...
Sbb duk keja mengejar abis dia duk tekan minyak ooo...aku pun siap nak tgk sape la pompuan malang yg duk sebelah lelaki mangkuk tuh. kayu beroti tol. tak pepasal perut aku senak n keta aku di test drive dek laki ku.. ciessssssssssssssssss.....

at the end... mamat tuh tak nak keja Mr laki ku lagi... huhu.. surrender la kot.

amaran keras... jgn di cabar Mr laki ku... sbb aku sendiri kecut klau dia kejar keta yg buat hal ngan dia.. huhu...

er.. ckp pasal ayam.. se ekor ayam golek di stadium shah alam reganya 14 hengget. mahal siottttt... ayam percik pun paling murah 3 hengget. cinontet jek.. huhu..

8 comments:

Fozalin said...

Sepesen ngan En Teddyku. Ari sabtu aritu kiterang kene cam ko gak. Tetibe masuk lane kami terus brek. Nak mampus ape? Bengang nyer pasai En Teddy cucuk angin pakai kelise aku. Mamat bangang tu pakai Wald. Bebel2 mulut die coz evo lam bengkel time tu. Kalo dak mmg kene la mamat bangang tu. Aku plak duk sblh siap snap pic kebangangan mamat tu......

ReDbLoOdSnOw said...

ekekeke...same mcm abg su **minie tue arr* z arr kak zana. pantang jmpe driver mcm g2...sure aksi kejar mengejar bermule.

z yg dok sebelah x senang duduk dibuat nyer. sure statement neh yg asyik tkuar dr mulot z => "Sueeee!!! kete tuh...Suee!!! kete tuh.." wakakakaa


p/s: actually z panggey abg su z **Minie** dgn panggilan Sue jek. Singkat for Bongsu...ekekeke. Bongsu tuh name manje die...wakakaka. spatutnyer z arr yg dpt name manje tuh kan, kak zana :(

Umi Mia said...

Huh..tak pasal2 jer yer..kurang pahala pose....dok kat KL ni memang banyak dugaan nyer..especially bila drive......

Jie said...

sabo.... kalo ayam mahai kita makan ikab bilis je..beli sekilo berlambak..ribu2 ekor..hahahahah:P

pu3nemo said...

akak suka mkn popia bsh ker?? fav kita tu..hehehehe..

p/s: bersopn d jln ry,tggungjwb bersama..hehehekeheek..

echah_syed said...

zana..kureng laaa pahala tue..main maki seranah bln pose nie..ekeke.nway org bercenta mmg cmtu tunjuk power kt gf kot..

mad redo1 said...

ramei jugak peserta kelab mad redo1 nih... skang nih dah siap ada gambo lae kenderaan sesapa yang menyakitkan hati mad redo1... hehehe... satu hari gambo keter sendri plak naik...

Zana Sadri said...

fozalin... nasib tak baik tul.. masa bawak kise plak tuh.. ekekeke.. malang sungguh nasib keta kita ek... teheheheh...(pastu siap bebel.. kang aku bawak keta aku kang..kecoh!!)

ha ah la zie.. nape dia plak dpt gelaran su tu ek? padehal zie yg kecik.. konpiuh2..

umi mia... itula pasal..mmg kena byk sabo. tapi tang tgh baikkk sabo tu la jadi kes gini huhu..

kak jie... cadangan yg bernas.. tapi hati2 mkn ikan bilis sokmo. kang kena gout kang. tehehehe..

nemo...fav bermusim nemo... kalau tekak nak mkn sanggup carik tuu.. huhu..

kak combi... yg pasti 2 dua pihak kurang pahala.. teheheh...

bang mad... keta sendiri mungkin tak kot sbb kita pemandu berhemah dan berkhemah. :D