Wednesday, September 26, 2007

Tips Mengejutkan Orang Bangun Sahur

Adoiiiiiii... sengih2 aku depan pc. nie kawan aku email kat aku nie.. meh la sengih sesama.. :D

Tips kejutkan org bersahur

kalau nak kejutkan org bangun tidur esp sahur..cam ni antara caranya..

1. pegang anak jari kiri/ kanan sambil tu panggil nama dia perlahan2
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond


tp kalau still tak effect

1. jerit nama dia kuat kuat....
2. gigit ibu jari kaki dia...cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau bleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dr tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempabumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bg ambik bau sikit



tp kalau still tak effect gak

1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaasin! hehehehehe

tp kalau still tak effect gak...ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan....kerana tuhan lebih menyayanginya

11 comments:

Lestat said...

sama seperti komen di blog elin..hahahahahahahahah...dan..hahhahahahaha..lagi

RedWGG said...

uishhh....part yang last sekali tuh gerun ler...

MyHeart said...

khokhokho...kalo aku ler ngejut org yang payah nak bangun ni aku simbah ngan air semangkuk...rasekan!!! hahahahhaa

Umi Mia said...

nasib kat umah tu takder org susah nak bangun sebab masing2 tak sanggup dengar suara umimia menjerit pagi2...kikikikiki

Lucca D Jiwa said...

emm... bagus gak tips2 ni... bleh try...

echah_syed said...

sume lawakkk tp yg last tu cm len jer bunyi..tk nk arr zana.

Red Mummy said...

+

wahaakakkaka

td akk dpt email ni

best baca, terbukak sket mata

Fozalin said...

mende kejut org camtu jana oittt...
ko penah try kejut camtu tak kat laki ko hahahhaah

Jie said...

time posa2 ni anak2 suka tido kat hall..senang keje kejutkan serentak..tak payah la kakjie nk tawaf keliling rumah dari satu bilik ke satu bilik..

kakjie ckp..kalo sapa liat nk bangun..senang je mama siram sebaldi tiga2 org ni

genetik tu...abah dia pun liat nk bangun..!!!!

Zana Sadri said...

huhu,...sib bek lakiku mudah di kejut.. klau lambat kejut sure kena sedas.. dlm erti kata lain dia tidur2 ayam le tu... zana je klau boleh takmo bangun.. ekekeke...

sebol said...

macam pernah nampak kat blog orang lain.
rupanya benda ni "dapat dari emel"