Thursday, March 6, 2008

Lama Kan?

Lama rasanya tak ber blog.

Tgh sorting kerja yg bersepah2 sejak last week. pening2.

Tapi yg paling kesian... si abang kat bawah ngamuk nak naik atas (sbb tau aku n adik dia kat atas)

Dan Aris tgh nyenyak tido kat sebelah aku je nie.


aku rasa aku agak fail bahagi masa kat rumah bila dgn anak2. lagi nak buat kerja itu ini. ke mmg gitu sbb ada anak kecik?


Ptg nie nak pi klinik bawak aris pi cucuk 4 bulan. Abah plak kerja. kena pi sendiri gamaknyer... tapi... sure mirul mengamuk sbb aku naik keta ngan adik dia n dia kena tinggal. hadoii.... sesapa nak jadi asst tak bergaji aku tak? kuang kuang kuang....

Ni pose tgh baik la nie...

Semalam aku nak magrib, kengkonon bawak la dedua naik atas sekali. Aris mmg nak tido. aku biar dia baring je. yg abg dia nie selalu aku bukak tv dia ok. lepas aku bentang sejadah dia kat sebelah.. biasanya dia duk main kat ctu jek. Tapi semalam dia tgk adik dia ada.. kot... dia pi naik atas katil. 2-3 kali gak aku break magrib semata2 nak halang abg kacau adik. iskhhhhhhh... takleh pakai tol sorg nie. Udahnya... bila aku cuba semayang kali ke3... sah!!..dia naik atas LAGIK! n pi landing atas kaki adik dia. menjerit adik nye tuh... adoiiiii... mula la... piapppp... kat punggung abang. Tapiiiiii.... dia hengat org duk memain ngan dia. gelak2 bagai.. mirul...mirul...

Sabar je la... at the same time, sib bek abah balik. leh la aku semayang sat. tapi yg lawak tu... lagi kuat Aris nangis bila abah dia peluk. huhu.. haru2... iyela.. muka pun jarang tgk. lelagi magrib.. trus amik anak tak mandi bagai... mcm2 leh jadi kan?....

opss... dia sudah bangun la... sengih2... ghopenyer.. "membuang" .

Bersambung kemudian... :D

11 comments:

Umi Mia said...

at least ok lah gak dok umah...boleh tengok muka anak jugak...takderlah risau dan rindu kan....

Ziana said...

alalala tomei nye
:)

Jie said...

tak pa zana..biar bz skrg ..serentak..biar time anak kecik2 tu kita bz sekali harung je..nnt dah besar..kita lenggang kangkong sekali harung gak..sbb tu kakjie suka beranak rapat2 tak pe...jgn jarak jauh sgt...

Anoy said...

ohooooo ini keje amirul ye!
amik adik tu kang tinggal dgn nenek batu caves baru tau!

cendawanintim said...

Salam Zana..,

Owh, lamanyer tak hapdet, ghupernyer bz...

Besh ler duk umah, saya nih kat opis asyik teringatkan anak jerk...kalu buleh, nak balik awal slalu...tengok muka anak, ilang penat kat opis...

Zana Sadri said...

umi mia
ha ah.. kalo anta nursery mmg risau sokmo. lelagi sesejak baru bape bulan antar nie, dah jumpa kesan calar kat lutut ngan pale aris.. risau sungguh.

ziana
macih..:D

kak jie..
betul tu kak. biar dia besar sesama. senang ckit.pastu, boleh la sebat sorang..sorang lagi backup. muahahaha.. adeh!
tapi intan jauh gak beza ngan abg dia ek kak?

anoy
ko baru tau??!! baik dia tu tgk mood dia jek.huhu.. haru tol mirul nih.

yunie
wsalam ... ha ah..bz keja dr rumah pun iye.. kulu kilir pun iye.. minggu nie relax ckit. tunggu call boss baru gi opis/site.
tapi dah nama duk rumah.. payah gak rasa nak online. nnt si abg dia usik belaka wayar. bahaya betul.
rindu ke anak tu mmg. kesian gak kalo abg duk umah, adik pi nursery, tapi antar gak dia kalo ada hal nak keluar2 nie.:)

Elyn said...

jana ko suh jer dilla jaga mirul hahaaah.......

Jie said...

Along - 16, Angah - 14 tapi Intan 9 thn..Kak Jie keguguran sebelum Intan..tu yg jauh tu.

okidokisan said...

uishh..leceh woo..keje sambil ader anak kecik nie..lagi2 keje kat umah ..

kalu ikut aku..mmg tak wat keje la..

ko kena byk2 bersabau ler..nak kena pandai lah bahagi masa..

tp ni sbb baru2..sok2 dah lama ok kot..

slmt berjaya!

echah_syed said...

kalo rapat sgt pun kesian sbb berebut nak mnta syg..apepun kena ikut kemampuan mental & fizikal parents.. :D

bila dah beso lain la pulak problemnyerr :(

nak jadi parents bkn senang mcm tym bercenta kan kan...sumenyer best belaka mcm muvee hindi :p

Lily.Lulu. said...

hehehe //
nakal mirul nih ...

:P