Tuesday, March 18, 2008

Demam Campak LAGIK!

boleh jadi ke kena lagi dlm tempoh terdekat?

kalo tak silap aku, last year baru je dia kena. la nie kena lagi. cuba baca nie...

dr hari sabtu aku perasan bintik2 kat badan dia tapi aku perasan benda tu keluar bila lepas mandi je. lepas sejam.. bintik2 tu hilang. tapi semalam truk amirul mengamuk n merengek sbb sakit2 badan.. kot..

aku plak byk benda nak buat. dgn kerja bos suh settle n mcm2 lagi... buat aku hangin bila dia duk merengek2 je.

sampai satu tahap mmg aku hilang sabar. kesian mirul... adik dia pun terpinga2 (agaknya)

mungkin aku penat tak habis kot. penat apa? ntah la.. kalo nak list pun tak siap sehari.

udahnya... hari nie aku hantar aris pi nursery. risay gak kalo dia kena jangkitan. dan.. mil aku pun leh rehat ckit. kalo tak mana nak keja si aris, mirul lagi.. kalo aku tgh ada buat keja lain.

tapi... mmg byk benda aku kena cope bila kerja dr rumah nie. tapi.. biasanya.. kerja aku tak penah siap pun... sbb sekian2 time aku kena turun bawah n buat kerja rumah pulak. mmg harap sgt opis tu cepat la siap renovation nya... byk keja aku pending nie. malam nak buat aku dah tak larat. nak bukak lampu je kesian plak si kenit dah tido. cemane plak nak buat kalo kekejap tu ada je yg pusing sana sini mcm tak selesa. sudahnya..tutup je la lampu. huhu.. tido...

ni pun aku curik masa tulis blog selepas bape lama simpan draft. :D

6 comments:

Anoy said...

mak teh dah agak dah
baru smlm beli air kelapa tuk nenek bt caves.

Arin said...

alamak..bleh ke sampai dua kali..rasa nye sekali je kan?

cendawanintim said...

Zana,

Kena tido atas daun semambu la erk...tapi elok sapu lotion calamine tuh..rasa sejuk sket..saya slalu rembat klinik panel, si iman selalu prob. celah peha tuh..

mirul....cepat sembuh ye sayang..mama banyak keje tuh...big hug tuk mirul..

Wireless said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Umi Mia said...

lah camtu pulak...kesian mirul..dah lah muntah kuar lalat ijau yer...ermmm...budak tgh lasak camtu lah...bagiklah dia minum air kelapa..tengok camner...

Zana Sadri said...

Anoy
mak nape plak? ngidam nimum air kelapa?

Arin
tula pasal.. cam pelik pulak. tapi campak boleh berulang rasanya. cacar mungkin sekali seumur hidup. minta dijauhkan la dia kena cacar masa kecik. kang abis satu rumah tak boleh tido. huhuhu...

Yunie
daun semambu tu tak dpt nak cari kat mane sbb sape la nak tolong carikan tu. huhuhu... udahnya sapu lotion calamine tu jugak. balance ada lagi dr beli dia masa bb dulu. amirul nie dr kecik mmg mcm2 lotion n ubat dia ada. :P

baik buk. hehehe

wireless
thank you for dropping by.

Umi mia
dah beri dah air kelapa tu.. secawan dia teguk sekali je. kalo beri jugak.. dia geleng. even tukar cawan pun dia duk telek air tu.. kalo keruh tu..sah2 dia tak mo minum. udahnya... kami mak pak tolong perabihkan selain mandikan dia.. hehehehe... bijak dan nakal. :D