Monday, August 16, 2010

Buat Masa Ni



ni je gambar yg saya dapat upload. pelik. lain yg diupload, lain yg termasuk dlm pc ni. iskh..iskh..iskh... saya yg tak betul kot. huhu..

amirul takleh jalan jejauh. sibuk nak balik bilik nak mandi pool. mmg hantu air dia tu. suspen gak sebab baru kebah demam. batuk je tinggal. kalau si aris, baru suh pijak tangga, dah melalak. kalau diangkat masuk pool, sora dia je la dgr menjerit. No..no..no..no!

tapi mmg syiok lah duk sana. cuma.. saya tak bape syiok sbb bendera merah! cemane nak masuk pool! awal2 hari plak tuh. potong tol! sib bek last day kat sana dah leh terjah pool. kalau tak.. kemfunan den!

nyai cakap kalau dua beradik ni berambut panjang mcm orang sakit + tak mandi. saya pun rasa gitu. nyampah tengok rambut yg serabai tu.

sudahnya... sempena nak raya ni, kita tebas rambut diorang. sabtu lepas dah selamat kepala dia berdua. abah tebas kasi separa botak. tehehe... takpe.. raya kang pjg la sikit. hensem dah cucu nyai.

mirul kalau ditebas rambutnya, akan kegelian sbb rambut yg termasuk2 kat leher dia. tapi masih terkawal lah tahap merenyam dia tu. nak tak nak, kena la pegang mcm nak rak.

tapi Aris.... huaaa... dia punya melalak... satu rumah dengar. mcm kena pukul! dah la potong kat Subang. mmg bergema je la umah nyai ko tuh.

sudahnya, petang tu dia tido pun boleh termengigau menangis. kasihan... tapi... saya tak kesian pun. mamat drama king nie mmg takleh dilayan sgt. hahaha!

kekadang sora saya nie tune dia mendatar je. tapi bunyi nye menegur dia. boleh dia sentap! siap baringkan badan pastu melalak. haiyaaaaaa!! kang umi ko plak yg melalak sbb fenat nak layan ko sambil siapkan juadah berbuka tau! hari2 plak tuh! nak marah, lagi kuat dia melalak. sampai... iskh.. ada plak yg kena humban masuk stor kang!

rasanya bila berpuasa ni, dugaan lebih hebat jadinya..takyah tgk jauh, ngan anak sendiri pun kalah. huhuhu...


4 comments:

arin said...

arin rasa, weeknd yg zana ke PD, arin pon kat PD. weeknd b4 posa kan?lupa nk sms Zana waktu tu.

Anoy said...

ape kene la kamu ni dik. melalak aje keje nye. suh mirul jaga adik die. ckp ngan mirul...jgn bg adik melalak. suh adik diam2 je.

hahahha mau amirul cepuk jgk si aris ni kalau die melalak.

Elyn said...

mirul nmpk berisi la.... hehe senang ati ummi sentiasa kat umah ek!!

Zana S said...

arin
lorr... ke sana jugak ek.takde rezeki nak jumpa laie.. :D

anoy
mirul tutup tinge kalau aris melalak. kalau dah tak tahan mmg kena cepuk ngan abg dia terus.

elyn
kuat minum susu. tu pun aku tak layan kekadang. hehehe!