Thursday, August 19, 2010

Handy Manny


Kalau dah jadi surirumah sepenuh masa, macam2 hal rasa nak settle sendiri.

ni la jadinya bila mata sakit dan takde sape leh tolong repair. kalau hal2 gini jadi tengah minggu, mmg nak kena nunggu abah repair lah.

tapi saya??? nak tunggu??? idok sama sekali.... meh kita tgk leh jadi ke tidak.


kenapa tukar pale paip tuh? sebab pemutar nak bukak air tu dah pusing 360 darjah. mcm umah mak saya kat selayang, pale tu tercabut. mcm ni, tak tercabut2. puas godak. kot la kalau tercabut tu leh la pk cemane nak jimat duit. tapi nie... beli baru je lah! mmg sendiri bikin. tapi cam tiris sikit air kuar. sampai la nie berbalut kain kat bawah tuh. seksa gak tukar mende alah nie. mkn 2-3 jam gak. sbb nak pastikan takde kebocoran. padahal dah ikut sepenuhnya seperti asal. erm... apa2 pun.. dah ok dah skang nie. :)

assist tak bergaji ku amatlah kepoh. mekasih la ya mirul. adik dia... wat dekkk tgk tv. haish!

nia lagi satu. amirul la suka duk main kepala paip tuh. udahnya tercabut terus. ikutkan leh guna lagi kalau letak bebetul kat gigi skru tuh. tapi dibuatnya satu hari nanti gigi skru dah haus, air plak terbukak, mmg kena tutup main paip la pulaknya. leceh. udahnya, beli baru. haa nie success! terror tak terror makcik sorang nih! :p


3 comments:

arin said...

nibaru dikatakan handy manny supermom! :)

Elyn said...

eh jana.... kipas yg kat kepala paip dapur ko tu... dr dulu aku berkenan tau. last year kot aku nmpk kat umah nenek. busu ckp amik je nnt die beli baru. terlupe aku sudah nyerr huhuhu

Zana S said...

arin
terpaksa berdikari. kang tak masak kang. hahaha! boley??

elyn
Rm 2.90 skang tau. ka kedai serbaneka pasar selayang. hahaha!aku kakak aisyah belikan. nak pi beli sendiri kedai tak buka2. masal.