Thursday, August 5, 2010

Rugi... Rugi..

Semalam gi sevis keta. habis tu terus ke tmPoint untuk tukar pakej fixed line+tenet kepada Blocbuster Deal yang heboh dikatakan tu lah.

Tau je la kan Taipan Usj sekarang sistem parking maksima 1 jam sahaja. resah gak bila masuk je ke dalam punya la ramai umat.
Tunggu punya tunggu bila no ku dipanggil ada la dalam 10 menit sebelum parking fee tamat.

fuh! tu pun duk pk, nak kejar mane dulu. tapi normally lunch hour depa tak mai. biasa depa mai pagi dan 2nd round lepas kol 2. tapi... tu kat kl. kat Subang takleh jangka. lelagi hot spot mcm tu. Tawakal je la..

Sambil2 tunggu staff tu check key in mcm2, saya duk la baca terms n condition hok tulisan kecik cinotet kat dalam promo tuh.



if tukar pakej sama dgn curent internet speed tak dapat la cordless phone! Ceit! dlm internet takde tau. tapi promo dlm paper kat tmpoint je ada mende alah ni. heh!


sabar je ler.. kalau dia ckp wifi modem pun tak dapat, saya hangkat kaki je la... kehkehkeh!


dah siap belaka baru la staff tm tu ckp apa dapat, apa tak dapat. cey... ckp la dulu.. kan dah jadi cam saya yang kucewa tak dpt tipon tuh.. :p


now pakai speed 1 mbps tu je. kiranya tukar pakej sama speed cuma kurangkan bil je lah.


lagipun tipon rumah pakai utk call fixed line je. hp pakai utk call hp jugak. ni dah jadi 10 ke 15 sen ke hp kira ok la kan... tak la terkejut tgk bil.


sesebelum nie kalau bill canak ke RM120++ ada la terpakai call hp tuh. :P


owh.. nnt depa mai rumah pasangkan modem. sah2 la saya nak suruh dia tolong setting dlm hp ku nnt. tensi ooo... tipon leh pakai wifi, tapi tenet kat rumah takde wifi modem. (nampak sgt tau pakai je tenet. setting fail :p)


duk la cuba nak curi kot2 ada wifi takberpassword kat area rumah nie. nan ado! ada ramai pakai wifi. tapi... password protected la kan.. muahahaha!

3- 5 hari bekerja depa mai lah. tapi harap2 esok depa mai lah. lagi cepat saya berinternet melalui telephone. yuhuuu!

nak tau kol bape saya masuk kereta?? lagi 3 menit parking fee abis.. hebat tak hebat! :p

3 comments:

arin said...

rumah arin amik pakej blockbuster ni. mmg betul dapat phone panasonic cordless tuh tapi after nearly 1 mth depa install. tapi yang best , kami dapat dua.hahahhaha.

Zana S said...

hah!!!!! nape DUA???? nak jugakkkkkkkkk!!!

Anoy said...

amik je la rm130 hengget tu. cuba bayangkan ye....beza Rm20 hengget tuk dpt cordless phone. kat luar juai ratus2 oke.

eh...dah dpt wireless modem ke