Thursday, February 19, 2009

Tag : First Born Jurnal

Kene tag oleh Arin

Saya copy paste je la ek soklan dia. hehehehe..


1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

Tak rancang langsung. ini pun agak lambat dpt. :D

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

tak penah rasa yg 1st nie gurl. tapi kalau keluar gak, nak buh nama umairah. but since satu peristiwa hitam. nama tu pun aku dah blacklist okey!

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?

mcm tak percaya... syukur sgt sbb dah byk usaha..

4. HOW OLD WERE YOU?

27

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

Rasa pelik. that morning tetiba muntah. sampai office pun muntah lagi. petang tu tak terfikir lagik, tapi dah beli pregnancy test.tapi balik tuh, turun bas siap berlari anak nak sampai rumah. hehehehe.. dah malam ooo....

6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Laki la

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

mmg

8. DUE DATE?

14.05.2006

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Teruk giles! kulu kilir bawak bites! atleast

10. WHAT DID YOU CRAVE?

Kari karian, rojak mamak, roti canai. not really craving, tapi.. once a week mesti nak mkn. hehehe..

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

Selalu nak marah/merajuk sbb balik kena naik monorel n lrt. tension jek. org dlm tu wat buta kat pregnant mother. huh!

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?

boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

yup! leh buli dia masak or tolong bila dah beso ckit. ekekeke.. tapi... nampak gayanya.... anak laki den lagi rajin masak kot.. huhuhuhu

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?

from 47kg to 68-69kg. 22 kg oooooooooo....adeh... hehehe

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

cemane ghopenyer tuh? sah la idok.

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

Alhamdulillah semua ok.

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Hosp Sunway, Subang

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?


-12/5/06 dah kelur darah since morning. sakit sikit2
- mkn pun dah tak lalu, mlm makan ckit sbb perut sakit2.
- 13/5/06, kol 2 pagi dah sakit2 cam nak rak. tahan lagik. lepas subuh baru gi spital.
- masuk labour room kol 6.50pagi
- amirul keluar 12.58tghri tuuuuuuuu..gile bapak lame aku duk dlm tuh. PENGSANG!!

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Laki den. ditemani mil. (kesian mil ku, dah la tak sihat. anak dia paksa ikut plak. hueheuehue)

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

Laki ku... tah la..tak tau apa dia buat. sbb dah lembik gile. mcm tak tau apa jadik kat keliling.

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

Natural + Vacuum

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

suntik ubat thn sakit pun ya, epidural pun ya. tapi epidural kan 75% je kurangkan sakit. ala2 nyesal gak amik. aku lalok. huhuhuhu.

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

3.1kg ........ baru bape jam kuar dah bukak mata. mcm nampak je org ngata ke dia. hehehe

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

13th May 2006

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Mohamad Amirul Ashraff Bin Sharin

(aku tau apa korang nak ngata. miahahaha)

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

2 years , 9 months..

28. WOULD YOU DO IT AGAIN?
hehehe.. dah keluar pun adik dia november 2007. Mohamad Aris Ashman Bin Sharin

Nak tag sape???
Ramai mummy yang rajin kat sini kan??? sila la buat. kalau dah buat pangge saya jengah ek?? macih...

4 comments:

Umi Mia said...

nak buat..nak buat...hehehe

momguess said...

alah malas btol nk buat nie, ank pon dh besar. memory dh byk delete nii, camner?

lily lotus said...

huhuhu..trauma betul klau suh bukak citer beranak..kehkehkeh..apepun tu sume sweet momentkan

Shanana1990 said...

hai2,nice blog.erm nk ajak tuan rumah atau sespe je dtg ke blog sye ni di http://chipmunk18.blogspot.com ,n jgn lupe linkkn blog ni yer,ok thnks n bye