Wednesday, February 11, 2009

Alpard Yang Berlagak!

Edited; n3 ini byk mengandungi perkataan2 yg tidak sedap dibaca. jika rasa was2, sila la jgn baca. :p
Semalam
aku balik ambil Aris
dr nursery aku kena keluar balik utk ke kawasan perumahan.
kiranya aku kena buat u turn sbb kawasan perumahan dgn nursery aris di kedudukan bertentangan.

disebabkan aku keluar, perlu lalu persiaran kewajipan dan terus kena ambil lane paling kanan,
aku akan berhenti di kedudukan kanan sebelah lane keluar.

normal bagi jln kat usj, laluan keluar dr perumahan agak luas dan biasanya boleh berhenti 2 kereta. satu ke kiri, satu kekanan.

aku berada di bahagian kanan.

Tetiba dtg satu alpard beso nak mamp*s, berenti belakang aku.
Dlm hati aku.... apehalnya benti blakang aku??? kan sebelah nie kosong. nie..satgi sure maki ngan hon kalau aku tak kuar2.

Nak dijadikan cerita.... kereta pulak bertali arus kat ctu. gile apo aku nak keluar pastu celah kanan terus?? itu dah mcm hway sbb tak sampai 200 meter depan tu adalah traffic light. byk keta laju sbb nak kejar lampu.

Masa tu jam dah kol 7.02pm. biasa keta dah surut. tapi tah apa kes semalam, byk plak keta. mcm traffic light kat simpang 4 surau tu tak function(konon).

Keta blakang aku dah hon2. aku apa lagik!! gerak la kedepan ckit utk dia jln ke kiri. tu pun dah hampir nak masuk lane ke 3 persiaran kewajipan.

hon lagik!! mmg aku dah hangin sbb jln keta byk pastu dia hon2 ingat aku nak bunuh anak aku apa?? bodoh mangkuk. pastu ada satu lagi keta joint dia hon. mmg semua keta pun bodos!!! signal aku kan nak kekanan. normally org paham yg aku nak buat u turn. tapi this mangkuk mmg tak paham bahasa. bila aku tgk jln dah reda, aku nak masuk jln lane tengah, dia pintas aku. ckit lagi nak bergesel ngan keta tuh.

Keta yg duk lane kanan viva hijau aku bajet masuk lepas dia, trus keta tu pun terberhenti dek keadaan keta aku.

Mmg menyirap jek aku ngan pemandu bodoh tuh. pastu bila kat trafic light mmg sebelah2 lah. dia membebel2. aku pun sama lah. dia ckp aku bodoh! aku apa lagi... aku ckp la dia bodoh! mangkuk! aku nak buat u turn! bukan nak jalan teros!! bodoh piak! Road Rage

tah apa dia membebel aku malas nak layan org gile. dah la kol 7pm pakai sun glasses!! mmg la bodoh bengap! tak nampak la jalan kalau pakai sun glasses tuh memalam! badigol!!!Mean

dia siap ckp kat aku... lesen tu buat apa??? buang jek! Eeeeeeee.!!!! aku pk aku bawak aris jek. kalau tak.... mmg aku bukak tingkap, aku jeritkan setan tuh! sbb apa cam setan??? sbb dia pakai serba hitam.

Erm.... ntah2... driver. berlagak ngan keta bos!!! biasa la tuh org melayu!!! berlagak dgn keta besar. lelagik kalau keta tu bukan dia punya! heh!

Aku doa satu jek.... tak anak bini dia kena gitue, dia sendiri mati katak kat jalan! hah! gile dendam aku. Scared To Death

Eeeeeee.... tgn aku dah gatal nak amik batu kecik dlm keta aku, baling ke dia. kalau aku co-driver mmg selamat la keta dia tuh!

Geram betul!!! selama hayat aku kuar kat ctu, tak penah la keta bodoh follow blakang aku. tetiba dia plak mai folow blakang. eiiiii... bodo2!!

Nampak sgt tak familiar jln kat ctu! ngokngek!

Lega rasa dah kuar marah aku nieh!!

Astaghafirullah Allazim.... Rocking Happy

6 comments:

Elyn said...

umak aiii kalo aku mau gak aku bukak tingkap bergaduh ekekekekek

Zana S said...

mmg org gile la dia tuh! psiko!
:p

bukak tingkap ek?? takut aku plak masuk balai. kalah Mas AF. ekekeke

lily lotus said...

uish kekurangan ajaran manusia bengap tu..sape tak bengang kena gitu..dia blm kena buku dgn ruas tu..berlagak giler! menci org gitu...

azwar ansory said...

betul tu.. belum kena buku dengan ruas.. silap orang, binatang alphard dia tu terbarai..

Anoy said...

memetik kata pujangga "kecik2 bagi skolah larik, dah besar tak retik2" no school punyer org!

Zana S said...

lily lotus
itulah... satu hari kena kat dia mmg padan ke muka. lagi bagus mende tu jadi depan mata zana. mmg keluar keta den golakkan dia. ngehehehehe..

azwar ansory
mmg! kena ke diri sendiri baru sedar langit tu tinggi rendah :D

Anoy
pujangga mane plak ckp cenggitu. mcm ko nyer ayat jek. tunggang terbalik. :p