Tuesday, February 10, 2009

Tebiat kot...

Pagi yang bz.

(ke aku yg bebuat bz??? ekekeke)

Cam biasa, aku siapkan nasi aris baru leh gerak.

Hari nie melalak plak dia kena tinggal kat nursery. agaknya dia ingat umi dia nak bawak dia jenjalan kot. iyela.. 3 hari cuti, dia kena perap kat rumah. abang dia je dibawak berjalan. asik la melalak kena tinggal.

ikutkan semalam nak bawak depa keluar jenjalan sat, sambil aku isi minyak. tapi malas lebih kuat sbb amirul tak tidur petang langsung. asik buat pangai jek. aris pun sama. tidur sekejap. bila aku nak tidurkan, dia sibuk melorot dr rocking chair sbb nak ikut abg dia berlari2an.

Sudahnya.... mil aku masak. aku kena jaga itu dua org. takleh biar main kat bawah sbb asik gi dapur nengok nyai dia masak. ngan si aris sekali. dia mmg sebijik pangai abg dia dedulu. masuk dapur, bukak drawer, amik keluar brg, usik sampah dlm bakul sampah, main kat washing machine, haiiiiiiii byk betul kerja depa. ngalah kita yg patut masak kat dapur.

Patut aku yg masak. tapi mil aku terrrpaksa masak. lagipun kalau aku masak, amirul ttp berteleku kat tepi dapur. airs ttp masuk dapur. sbb mil aku pun tak larat nak ngejo deme dua. huhuhu...

Abah plak tgk diorg pasang grill kat rumah sana. TAPI!!!! ade je yg salah. adeke grill sliding master bedroom tu dia tak buat mcm aku nak! hangin jek. abah dia plak ckp.. takpe... deduct dr balance. heh! tak ikut piawai tol. buat org panas jek.

Mmg aku nie hangin jek ngan kontraktor. kekadang bila takde business nak business. bila dah diberi, buat cam malaun. teruk betul! sama je kes ngan opis aku nie ha. mmg haru gile babas. tapi rasanya renovate off lagi mahal dr rumah aku tuh. hehehe... so.. no wonder la kontraktor macam ampeh.

owh..

ape aku nak citer benonyer???? hahahaha... gile babas nyer termelalut!

nak citer nie jek sebenarnya..

Singgah petrol station nak isi minyak. pastu isi angin, pastu top up touch n go. pastu terbeli air nih! tak sedap lah! manis jek. :d

Dan... aku gak terrr angkat nasik lomak. miahahahaah... nak mkn tghri nnt. ok la tu kan...

amannya... pagi nie boss tak kacau... ngeeeeeeee

5 comments:

Yanmie said...

salam kak..

anak2 yan pun camtu gak..nak buat camne bdk2 belajar dr persekitaran..ok tu minda diorg terbuka dn berkerja..

hem..pasal nescafe tu..smpai skrg yan x peli produk tu coz masih lg memboikot brgan israel..ehehe...

Kujie said...

sabor...sabor....jgn panas2

jom pekena cendol jon


actly..kak jie pn tgh paneeeeehh

Arin said...

nescafe nih mmg tak best..mmg kene beli ori nye le..

Zana S said...

Yanmie
hehehe... agaknya bebudak skang rajin masak kot in future. hahaha...

beso ckit, yan leh duduk goyang kaki. anak masak. yg pelik tu dedua lelaki kan??? yan pun sama. hehehe..

err... dlm list ke??? hehehe... tak tercapai akalku. ingat brgn mkn lain ngan starbuck jek. ekeke..

kak jie
cendol kat serendah sedap ek kak?? kat kl nie susah beno nak cari sedap. air je byk. santan ngan cendol leh rasa kat ujung lidah jek.

meh zana tolak kak jie dlm pool rumah kak jie tu kasi ilang panas. ekekekeek...

Arin
Original tu yg dlm tin gak ke? ke yg beli bancuh sendiri? hehe...
pes time beli sbb ada tulisan latte. ekekeke.. gile minum latte. tapi masaelahnya nak beli biasa mahal. arituh sakit peyut oo minum coffee bean. agaknya org suh boikot awak lupa. tula padahnya. :d

Elyn said...

aku mkn nasi lemak gak arini pagi hihihih