Friday, November 28, 2008

Eksiden-simen-masuk besi

tu semua aku tujukan kepada mak ngan anak2 aku nie.

kakak aku kan kena langgar dek manusia yg bodos! (sbb takmo ngaku salah. pastu tak dtg jengah. memang patut mangkuk tu di claim abis2an insurans dia tuh)

dah la berpuasa dgn kaki yg patah disemen 5 kilo plak tuh. beraya dgn kaki berbalut.

takleh keja plak tuh. mmg haru...

pastu spital slayang plak asik dgn doc pelatih dr u mane tah! tak reti belaka. pastu suka suki kata tulang kaki kakak aku patah tiga.

halooo... ko ingat kakak aku bodo???? dia tu staff sarjan PBSM laaaaaaaaaaa!!!

dia pun duk pelik sbb xray tak tunjuk tapi doc tu leh ckp patah tiga. dah tu lepas 2 bulan ... ya 2 BULAN!! baru kata kena masuk besi.

tapi itu pakar la kata. tang patah tiga tu aku tak pasti. mungkin doc pelatih yg memandai2 belaka. ttp mmg haru la. sampai kakak aku pun demam2 dibuatnye bila dgr nak masuk besi. hehehee

tapi yg aku nak highlight, apeke lembab sgt nak buat decision nak masuk besi ke dok??? patah nya patah dua, ok. bukan retak ke hape!!! ada possibility ke tulang tu nak cantum??? aku mmg agak kena masuk besi. tapi dah spital kata tgk dulu. mmg la tgk dulu. tapi dua bulan tuuu nak tgk mende!!! haiyoooo. myk slow. aku tak tau nak salahkan sape sbb doc mmg tak ramai kat sana. tapi atleast bagi satu jawapan yg jelas dlm tempoh yg singkat. kaki nak pakai byk tau...

(ikutkan doc kat sana pun mcm bagus! tapi ampeh. dia kata dia nie tak bagus, dia plak kata dia nie tak ok) camne nak cayo???

kenapa tak gi private??? sbb kes eksiden, apa2 baik gi gomen. kang apa2 jadi, nak refer gomen balik kang payah la pulak.nie kakak aku yg ckp. kalau ikut aku la...claim insuran kita dulu kat private. pastu claim kaw2 la kat insurans yg melanggar tuh. biar padan ke muka dia. :D

tapi aku sedih sbb gomen sgt mendukacitakan. ramai sungguh doc pelatih. tapi aku tak tau la apa deme blajar kat sana sambil pakai jubah putih kulu kilir tu ek???

ikutkan aku pun masa gi spital utk cek thyroid aku nie pun ramai doc pelatih cek. sampai doc sebenar boring jek dgr soklan doc pelatih. mcm ty soklan kat budak tadika.. huehueheuheue...

(moral.... wahai doc pelatih... wpun anda masih baru... jgn la tunjuk sgt anda nie masih belajar. kena la ada professionalisme jugak.. buku byk2 tu baca ke dok?? :p)


(marah ke??? blog aku kan.... suka aku la nak tulis apa. ko terasa? cuba la bawak muhasabah diri dulu ek wahai bakal2 doktor)

5 comments:

Yanmie said...

aiseh cian kat kakak kak zana tu..semoga cepat sembuh..

Elyn said...

ptt suh lat bwk balik jer besi tu.... pastu suh lat jer tukul besi masuk lam tulang kak nim. lat dh teror skang ekekekekke

Zana S said...

yanmie
itulah... amin.... harap begitu lah. sampai dah bosan gile dia ngadap astro. huehuheuehue

elyn
itulah asik la ulang mende sama. tapi si lat berani ke nak buat?? kalo ko tu aku pecaya gak. mmg pakai blasah jek. miahahha...

Anoy said...

allo...kite pengerusi bole kire skali tak??? tinggi gak pangkat gue. Siap ade kroni pakatan nak menjatuhkan, tp backup cukup kuat. huahahhaha..politik sungguh!

lily lotus said...

alahai..pity akak zana..harap2 cpt sembuh n tak melarat..yg 'dajal' tu biar Tuhan yg balas...