Tuesday, November 18, 2008

Mangkuk Tingkat!!

Pernah tak korang pick up the phone and the person over there nak ckp dgn org atau company yg takde kena mengena ngan tempat korang kerja???????

tentu pernah kan??
The First Telephone Call
March 10, 1876
off aku nie baru pindah mei lalu. wpun sekangkang kera dari off lama, telekom INSIST tak kasi kitorg pegang old number dgn alasan lain branch ke tiang ke hape tah!(org telekom paham la kot).

yang menjadi kebengangan aku adalah!!!

dalam sehari tak kurang 5-10 kali org telepon tanya siapa2 nama kat opis nih ygn mane tak bersangkut paut ngan co aku kerja langsung!

dah tu asik la duk ty satu co kesihatan ni.. amophorts ke hape tah??!! (bbtol menapos la co nih!)

ikutkan aku dah ckp ke telekom tapi diorg nak buat camne kan selagi co bangang tu tak rereti nak updet company's profile depa sendiri kat client!

WALAUBAGAIMANAPUN...aku masih boleh menjawab dgn penuh berhemah, sorry, you dial the wrong number sir/madam.

and sometimes yg menelipon tu siap ty mcm2 lagi especially diorg pelik la kan nape no nie dahh jadi milik org lain. aku nak jawab??? aku jawab.. ini rumah, encik/puan...saya tak tahu apa pun....

ada yg atleast ckp owh.. sorry.. thank you. then aku pun ok la rasa.. nak marah pun mane boleh kan... tapi mmg rasa nak marah kat previous co yg budus ituuu...

TETAPIIIIII.. lagi aku nak marah kalau call ty nama sekian2 pastu bila aku ckp, wrong number tros letak mcm aku plak yg dia marah!!! WAH!!! ini telah mendatangkan amarah!!!

Mmg ramai yg call sampai aku rasa bukan cari co yg menopos tuh shj, tah sape2 lagi lah. aku mcm malas nak pick up off phone sbb boss ngan client pun ramai prefer call hp tak pun msg jek.

agak2 apa korang nak aku buat ek?? kekadang diorg ty, nie mane? rumah cik, ibuk udah ke kantor!! miahhahahaha... tetiba jadi neng plak aku nie ha.

boss aku pun ckp, takyah mention co name. mcm no telepon nie takde privacy langsung! dia pun bengang gak. sbb dia pun byk kali kena. huehueheuhue...

apa no telepon office saya ek?? no dia mmg cantik dan senang ingat. tu pasal no nie glemer kat dlm yellow pages kot... huhuhu..

owh.. btw, aku penah search no nie dekat tenet dan mmg dia shoot that co nama menapose tuh. :p

15 comments:

Elyn said...

igtkan aku srg je hangin ngan mekdi... rupenyer ko pun same hangin gak ekekek

Zana S said...

kongamuk dpt gak mknn wpun bayar kan..
aku marah lapar gak udahnyer.. ekekeke

(bunyi nak mkn medi je rasa.. uhuk!)

Arin said...

"ye..nih balai polis bangsar"..agak2 nye berani lagik tak org nak kaco2?hehehhe..

mad redo1 said...

uuuuu... pernah gak keluar dating dengan awek salah nombor nih... hehehe... so tak semua salah nombor tu menyakitkan hati dan perasaan...

Zana S said...

arin
ekekeke.. boleh je kot nak buat gt.. tapi tak penah cuba lagi. nnt nak try lah. hahaha.. sure cuak jadinya. :D

mad redo1
miahahahaha.... tu lain kes tu bang oiii.. kalau ke tipon rumah ke, hp ke mungkin gak. tapi nie company ke company. haru la kot kalo nak berkenalan. :p

lily lotus said...

zana sorg je ke pick up fon?? sian..tensen gak dgr tp nak wat camne..sabar jerlah

ita.itu said...

ko kena sabo nok..x pun bila ko angkat phone ko ckp la.."BALAI POLIS" gege

Zana S said...

lily
mmg sorg je kat opis nie. tu yg nak tak nak kena angkat gak. tapi kekadang buat dajal gak. tak angkat. biar tros divert ke hp. pastu return call kalo kenal. ekekeke.. boley??

ita.itu
nak gak buat gt. tapi mcm tak sampai hati. nnt lah bila dah tak sabo mmg kena la kot. hehehehe

manjalara said...

hi there! boley tak saya nak tau maksud nama ur hero, Ashman? I'm looking for names for my baby. Thanks & take care!

Lestat said...

buat macam suara masuk msg..the person you have dialed is not in services..kalau malas sgt..rakam jer..heheheheeh

Kujie said...

nk try test tepon ..bagi arr no

lily lotus said...

zana..ada award for u ;)

Mama Funky said...

hai kak Zana!!!!

Mama Funky nak bagi Present kt Kak Zana...

Sila lawati page mama funky!!!!


Mmmmuuuuwaaahh!!!!

one love said...

hehehee

rasa nak menopos baca entry nih!

hehehe

Zana S said...

manjalara
nnt zana carikan ek. lagipun abah dia yg nak buh nama tuh. for my 1st son tu tau gak la maknanya sbb sendiri cari. btw, salam perkenalan dan happy preggy ;)

lestat
hahaha... sebelom sempat aku ckp gtu sah2 aku dah gelak tahap cipan. ;p

kak jie
hahaha.. kak jie mmg dah tumbuh tanduk ;p

lily lotus
macih.. nnt zana amik k. ;d

mama funky
wah.. present apa tuh?? *wink*wink*
nnt kak zana mai kolek eh! :d

onelove
menapos?? hahaha.. rugi oo memuda dah menopos. :p