Friday, November 14, 2008

Step Forward

edited:2.40pm; ngeeeeeeeee.... ampunnnnnnn salah tajuk la.. step forward maaa.. marah 8tv kang. ekekeke..

Penah tgk rancangan nie kat 8tv??

apek nie pi merata pelusuk kg mencuba pekerjaan baru. especially yg dikerjakan oleh penduduk desa.

mmg bagus utk tontonan umum. amik iktibar benonyer..

erm.. bukan tu la maksud n3 kali nie...

ari rabu tu pi anta aris utk cucuk setahun. balik tros demam.

esok nye masih demam tapi bila balik dr nursery, diorg ckp aris ok jek. huhuhu...

tgk je la malam nye.

ape peel la sorg nie skang???

tido dia nyenyak utk 5 jam pertama sahaja.

kol 2-3 dia mula bangun. nak susu?? okey,, dah minum boleh main sensorg. tak kuasa aku nak layan. lelama dia tertido sendiri.

la nie.. kol 4-5 dia bangkit lagi.. nak susu?? iskh... kerap plak budak nie nak susu. pastu tido guling2. abis abang dia di pi lanyaknyer..

pastu ikutkan dia boleh sambung tido. takkkkkkkk.... dia duk ralit perati abah dia bangun n siap pi keja. haiyoooo.... adik... umi ko nie keja esok... aris leh tido kat nursery.. umi takleh tido kat opis. kalau boleh, lama dah umi layan ko tau... uhuk2..

kalau aku nak masuk bilik air kena la upah dia ngan tv citer kartun. kalau tak, mmg dia duk depan pintu sambi ketuk dan menangis. huhuhuh.. haru2..



yang kesian, amirul lah. tido asik la kena sepak teranjang adik dia. paling2 pun dia pi tarik rambut abg dia.

lasak dan nakal dr abang awak la aris nie.... :d


yang paling haru................ jumpa org tak kenal sure nangis... hahahaha... ape nye budak nursery la hang nie.. :p

9 comments:

Kujie said...

tak pernah nengoklah zana rancangan tu...hehehehe

ngadap pc je mcm mane nk nengok :p

alahai..budak2 time cucuk selalunya demam...mak2 dia sekali demam..ngehhh

Zana S said...

lama dah rancangan tu takde kak jie. dah season bape tah. tapi mmg menarik. kalau org melayu buat dia suh artis yg redah ke kebun. tapi masih tak se adventure apek nie. lawak pun iye gak. hehe...

kak jie rajin ngadap pc. zana kalau balik umah baru nak bukak blog (buka pc ok lagi) dahhhhhh kena panggilan pulau.. hukhuk...cancel semua. anak jugak tgk. huhuhu...

tang mak nak demam tu mmg cari nahas kak. ekekeke..(nie mesti selalu ngelat jaga anak demam nih.. :p)

Casper a.k.a wifee en.atan said...

budak2 gitu la zana....sabar jer la.
danish plak dia kalo bgn suka-suka dia la nak landing atas sapa pun..pakai hempas ja badan dia pas tu sambung balik tidooo. tapi tepat jam 7 dah bgn daaaa x leh nak tido lewat skit kalo hari cuti kui kui kui

ehh 13/11 tu bday aris kan?? happy bday aris...jadik budak baik tau jgn nakal2....
danish punya hari ni tapi dah celebrate last week

Zana S said...

Casper
ooekk.. tu lah duk ingat2 gak danish bila. ghopenyer hari nie... appy birthday danish!! tolong jaga adik baru leklok okeh!!;D

agaknya peberet budak lahir bulan 11 kot kak. tido pakai landing mane dia suke. ekekeke..

lily lotus said...

sian kena cucuk..hehe..comel laa pic 2nd last tu

Zana S said...

lily lotus
jgn tak tau... mahal nak amik gambo tuh. selalu dia masam kelat je muka tuh. lagi2 pi umah nenek selayang dia. sampai menyampah makcik2 dia. hehehehe

Elyn said...

geram tgk aris nih.... bile tah bleh dukung ngan aman ha??? huhuhu

ita.itu said...

ada gak ngk citer tuh..best gak ek..alahai comelnye baby..geram ngk ggnye..hehe

Zana S said...

elyn
aritu ko cuba dukung tak?? dia dah ok dah kan arituh. tpai jgn kasi nmpk muka aku. nnt sure dia melalak. :D

ita.itu
asik la main laga gg skang nie. kita yg mendengar plak ngilu.. iskh.. :D