Wednesday, November 18, 2009

Bila Malam Menjelma..

Tajuk.... ngahahaha!

bila bebudak dah tidur... aku pun memulakan operasi...

bantal banyak dah leper kejung. baring pun ala2 baring atas tilam je..

mcm dah byk kali kena hint dek abah depa.. tapi... aku...belum terbukak ati nak buat la tuh.

aritu balik lenggang mak limah, bebudak atuk nenek subang nak hantarkan, baru la aku berani nak benti tepi jln ala2 hway kat puchong tu beli kekabu.

udahnya... dua tiga malam sudah, aku pun berkerja...

dlm pada buat tu, duk teringat mak... dedolu.. mak la yg aku unjuk bantal kalau nak tambah kekabu... skang nie, anak aku la pulak buat gitu kot nnt. hueheuheue


disebabkan takde mesen jahit, manual lorrr.. dan... jgn lupa remote astro kot2 boring tgk tv setiap canel. ngehehehe! WAJIB!

baru dibuka jahitannya... mak aku... semua ditekan mesin. er... agak2 aku pinjam mesin tu sampai bulan depan, che mah marah tak?? ngahahaha! takde maknenyer... (nie tak silap bantal aku masa duk umah selayang nie...dah... ke puchong mak aku eksport! )

ya..sudah siap jahit dan isik kekabu.. uish.. bangge den dpt buat keja nie.. tapi... nape takde puji2 an ek?? ngahahaha! hampagas tol! (jahitan ala2 huduh... takyah la nak zoom2 ek. :p)

extra kekabu... esok2 sambung bantal lain pulak...

3 comments:

Elyn said...

ha ade kekabu extra tu buat kan satu bantal tuk aku!!! tak besh la bantal sekarang ni loheeee je tau even baru beli. benci aku.

lily lotus said...

huhu..banyak gak kerja zana ekk kat rumah :D

Zana S said...

elyn
dari ko online malam, baik la ko buat kekeja cam aku nie ha.. ngahahhaa! :p
bantal skang mahal je lebey... tapi isik kejap je gebu. lohe tu bahsa mane?? :??

lily lotus
membanyakkan kereja... hehehehe... :D