Wednesday, November 11, 2009

licin dan gebu??

seronok je nengok model kat dlm iklan tv tu kan??

cantik mulus licin je kulit muka memasing.

cuba muka tu basuh clean up takde foundation ngan concealer(betul ke dok eja menda alah nie)?

ha... licin ke dok??

mungkin iye kot. huhuhuhu... jaat nyer la aku nie.. :P

citer pasal cream muka nie.. aku duk citer pasal iklan fair n lovely tu ha...


cantik kulit diorg kan?

aku pernah pakai FnL nie masa blajar kat penang dulu. tapi tiub dia dulu adalah sgt basic. pastu harga pulak rm2.00++ sahaja. bau??? erm.. kalau suka wangi2, mmg anda tidak akan suka pakai ini produk. beza sgt dgn yg dipasaran sekarang nie. dah wangi n lebi smooth tekstur nya.

tapi kan... FnL... mmg sgt sesuai ngan kulit aku (masa tu la). jerawat sebijik pun tak de. pastu warna kulit pun sekata.

Mungkin berkat FnL tu sesuai ngan bedak yg aku guna tu jugak kot... Agnesia. haaaaaaa..berani korang buh bedak tu kat muka?? aku je berani kot.. tapi mmg sgt cantik kulit ku masa tuh. (adoi! statement berani matik! :p)

sampai kan ada satu hari cuti tu, balik kg, aku pi merayap ke kl, nak balik rumah, jumpa kawan sekolah dlm bas (lelaki la nie), dia boleh terkejut beruk tgk muka aku yg lebih licin dari muka dia (mmg kulit muka dia licin pun, tapi sengal la dia tuh!). tapi korang mesti tak percaya apa dia ckp dalam bas yg sunyi sepi tu... 'wah! licin betul kulit muka kau sekarang, masa sekolah dulu, berjerawat sana sini' ... boley??? nak hempuk tak sampai hati... tapi sib bek aku mmg kureng gemar ngan budak nie.. kalau kawan baik aku, lama dah aku benam muka dia dlm seat bas tuh! hampagas betul!

tapi..dalam sudut yg berbeza.. vangga gak sbb kulit aku dah bersih. :D

tetapi... standard la kan... bila dah dpt loan, mula la nak up ckit lotion muka. dah... takmo pakai FnL dah... aku cuba olay.. alhamdulillah... still ok wpun ada la here n there 'best pren' tu dtg sekali sekala. lelagi aku minah rempit masa blajar dulu. tak mustahil la, muka aku berbedakkan debu... :D.

pastu... mcm2 gak la aku cuba.. tapi biasanya takkan lebih 20 hengeet ya lotion muka aku tuh. :D

bila dah kerja... agaknya kulit nie makin mengada2, muka aku mmg sgt haru! lelagik masa tu nak kawen, mmg mengelupur cari solution utk kulit muka yg sgt2 bermasalah!

pernah aku cuba kembali kepada FnL tetapi nampaknya dia dah merajuk ngan aku... makin teruk muka nie jadinya... hukhuk!

akhirnya... aku mencuba produk keluaran tempatan, shadira.. mmg sgt2 berhasil! kulit muka aku bersih tiada jerawat! (iklan2.. depa nak byr tak?? :p)

lama jugak pakai shadira nie. sampai la aku rasa, setiap kali beli baru (cream muka ngan pencuci muka), harga duk naik sesaja, aku kena pk duit pun byk nak guna, lelagik dah ada anak n kereta, tukar lagik!!

kembali kepada olay... tapi la nie.. olay total effect la pulak. alhamdulillah menten. tapi seperti ku katakan... ada je la 'best pren' tu mai kekadang. agaknya tak bape sesuai utk aku kot... tapi.. blasah la... itu je yg mampu.. itupun dah dekat 40 hengget!

lama gak pakai... sampai la di perkenalkan dgn HL skin care awal tahun nie.

alhamdulillah... rasi rasanya wpun masalah here n there 'best pren' tu ada, yg penting, sesuai dan aku pun suka! :D

makin menginjak usia, makin terasa bedanya kulit muka nie... bila tgk iklan FnL tu, teringin nak balik kulit muka masa zaman tuh... uish.. :D

3 comments:

Elyn said...

owh ko pun pakai FnL ek?? hihi aku igt aku je dulu bedal mendealah tu!!

itu la aku try blk pakai FnL tapi dh tak serasi la....

lily lotus said...

skrg ni dh tak bau mcm dulukan FnL ni

Zana S said...

elyn
lorr... ko pun pakai ke??
tu la nk cuba balik sbb murah. tapi tak masuk dah.. huhuhuh

lily lotus
dulu bau dia amatla basic. skang bau apa ek?? dah tak ingat dah... :D