Tuesday, November 17, 2009

Kerja, Tak Kerja

selalu tengok2 jenjiran,

ada yg balik kerja awal,
ada yg balik kerja lewat,
ada yg pergi kerja sebelum jam 8 pagi,
ada yang pergi kerja selepas jam 6.30 pagi

tapi aku rasa belum ada yg dpt challenge jam bekerja abah bebudak nie
keluar rumah sesudah subuh, paling lewat 6.10 pagi
balik rumah pulak, paling awal 10 malam, dan paling best kol 4 pagi (closing or quater year)
kekadang terpk gak.... kerja apa la laki den nie ha...
tapi bila ngingatkan aku pernah duduk kerusi acc dept kat big company dulu, tak mustahil lah dia kena kerja cenggini... lelagi dari dulu dia mmg 'workaholic' (atau aku lebih suka panggil gile kerja! :p) orangnya...

agak2 kan... sesuai tak aku kerja balik?

mau aku yg terbalik ngurus anak jugak kan???

kekadang bila aku nyer kerja part time jadi full time one day, aku pun pancit. inikan pula kalau aku kerja seharian. huhhuhuh...

masa memula pindah, aku nak tumbang rasanya sbb masa tu kerja, pastu balik kol 6 dari opis, sampai rumah kol 8++, nak masak. gile kah?? (sbb aku jugak kena tour subang baru balik ke puchong ngamik bebudak)

huhuhu...aku rasa ramai pernah buat kerja nie, lelama biasa la.. tapi.aku rasa aku tak leh gi la gini..

.. mengenangkan abah pun jenis tak mkn diluar, atleast kena gak masak. tapi takkan hari2 telur kan??

baik la aku takyah kerja buat masa nie (ya..saya tau saya ada degree tapi...ini satu pengorbanan terbesar yg saya lakukan utk keluarga)...mane tau...rezeki meniaga HL nie murah ke nnt kan?? amin...

weh! sesiapa berminat nak cuba HL? meh saya advise... free consultant lagik ngan body fat analysis. :D

5 comments:

arin said...

insya allah.rezeki tuh ader...kang dah dua2 gile keje, sian kat hero-hero tuh..

Elyn said...

amin moga ko berjaya ngan bisnes HL ko tu..... besh kan duk umah??

lily lotus said...

ada degree tak semestinya perlu ada majikan ;)

MAKCIK REHAN said...

hurmmmm..... dah bincang sikit sebanyak tadi kan? :P

so, for the time being, aku rasa better ko dok rumah. unless ko jumpa kerja yang tak bikin pecah kepala dan dekat banget dgn umah [anak2 hantar bb sitter or nursery] aku rasa cam tak baper relevan ko berulang jauh2 hantar budak2 ke subang, jauh satu hal. risiko atas jalanraya satu hal.

as long as hubby boleh tanggung semua, takde menda nk risau lah. buat keja part time jelah dulu...

Zana S said...

arin
itulah... pk gitu je skang nie. thanks :)

elyn
amin... best??? jugak... tapi ada masa sangap jugak. ngahahha! lelagi bila nak keluar kenaaaaa hangkut dedua.. kesian diorg.. :P

lily
hehe... betul2. :)

MR
mekasih...:) tapi kan.. aku masih kurang faham keadaan townhouse ko tuh. sepanjang jalan aku duk pk... ala2 tak relevan je kan?? ngahahaha!