Saturday, November 21, 2009

Makan Pizza

berselera betul sorang nie makan pizza semalam

mcm dlm gambar nie, sama je mcm dia mkn tadi. tapi yg aku sangat terharu, dia makan sgt byk.


sampaikan bebeli kat subang terus nak makan. pastu balik umah puchong, sekali lagi dia nak mkn.

apa mirul makan?

1 dan 1/2 bekas polisterin sup pizza hut ( aku mampu pandang je sup tuh... hukhuk) dan 3 keping pizza. dasyat tak dasyat selera anak bujang aku nie??!!

motif beli pizza???

dah 3 hari dia duk pegang pamplet pizza yg diselit kat dlm paper yg dibeli. dah tu berganti2 plak, pizza hut ngan domino. haiya...

bila adik dia keronyok kertas tu dan buang ke luar tingkap, dia nampak, boleh dia melalak merajuk. siap bebaring lagik kat luar tuh. alasan, kejam umi nie baling keluar tingkap. padehal adik dia punya kerja. (ya... aris mmg rajin buang segala kertas, even tocu peket aku beli utk masak pun dia baling keluar. tu pun abah yg perasan).

disebabkan abah pun outstation hari tu, sah2 balik lambat, beli je la pizza. takyah aku nak masak. :D

tapi... yg si kecik sorang pulak, duk la memain mknn. hangin tol aku. apa abg dia mkn dia nak. tapi, tak masuk2 jugak dlm mulut dia. sampai aku nak je sumbat dlm mulut dia mcm mane aku gosok gg dia pepagi (mmg kena kepit badan kepala. baru leh gosok gg. )

sejak dua menjak aris mmg seksa nak mkn. setiap kali aku nak suap, dia mengamuk nak mkn sendiri. tapi bila diberi mkn sendiri, dia boleh kutip carrot sahaja. rabbit kata nenek subang tau!

amirul?? alhamdulillah, janji berkuah dan ada pepedas ckit, laju dia menyudu. owh iya... khamis tu buat ikan cencaru sumbat sambal. amirul boleh abiskan seekor ikan.

anak aku nie pelik ckit. pepedas nak. tak pedas tak mo. boleh mkn tapi... kureng. :D
aris yg pasti, sup la semedang. aku plak yg ala2 kembang tekak nak masak. iyela.. sure kitorg pun kena abiskan. :p

kenapa tak buat pizza sendiri?? owh... anak aku? beli dia mkn. buat sendiri haremmmm...

penah masak nasi ayam, dia wat dek. tapi kalau beli, abis licin!
penah bagi sup campbell, tak nak... kalau beli sure tak cukup satu! lain sgt kot rasa. huhuh!
buat kek sendiri?? separuh cup pun belum tentu dia mkn. tapi kalau beli kek, abisssss sekeping!
haiii..botak abah kome tau semua nak berbeli...

agak2 kena beli periuk nasi yg kuar kat tv tu gamaknya, baru anak nak makan nasi?? huhuhu... tak relevan langsung!

5 comments:

arin said...

hahahhaha..sama leeee...anak2 den pon gitu!

Zana S said...

mmg kasi botak pale mak pak je dirog nie kan?? :p

Elyn said...

ko masak kat umah... pastu ko pek mc baru beli. tipu la sket hehee

Anoy said...

yeay! mak teh tak yah blanje pizza lagi dah...umi mirul dah beli dulu

Zana S said...

elyn
takde maknenyer... dia duk ulang alik dapur sure dia pasan. :p

anoy
uish... blanje ttp kena beb! takleh lari. :p