Friday, November 6, 2009

Ya Nur Kasih

credit to tv3

bukan orang melayu sahaja suka pendam rasa.
rasanya semua manusia di dunia ada perasaan macam yg berlaku kepada aliya, adam, sarah.
antara berani bersuara dan mencari kebenaran sahaja akan merungkai segala persoalan...

setiap minggu menyesak jiwa...
yang pasti... kalau realiti, nak je cungkil biji mata si sarah tu.. hahahaha!
berjaya gile umie nazira melakonkan watak siti sarah

tapi tak mustahilkan wujudnya seorang wanita bernama nur amina, siti sarah dan aliya?
orang seperti adam dan aidil pun ramai rasanya..
cuma...kita yang menonton pasti terasa dekat dengan watak mereka2 tu semua sbb mereka nie ada disekeliling kita. :)

aku yang menonton??
sesejak ramai memperkatakan drama nie, baru la aku tgk secara teratur. kalau tidak... lompat2 channel tu mmg habit. sgt menarik sampai every week aku menunggu hari jumaat dan mengharap bebudak tido sebelum 8.30 mlm. ngahahaha! (galaksi kol 8.30 mlm tv9).

tapi... lagi aku suka tunggu citer nie sbb.. mengingatkan aku rumah mak long kat tjg karang. ha... gitue la lebih kurang rumah arwah pak long ku. dikelilingi bendang. nak ke kedai, semua kena keluar jauh dr kawasan sawah. mmg heaven dok sana. cuma malas nak keluar beli brg je.. :D

next week apa jadik ek?? mati ke tidak adam?? aku nak buat sinopsis sendiri lah..

ilang ingatan dan hilang tak dapat di kesan. boley??
cecepat la pangai siti sarah tu diketahui orang terutamanya mah jah! :)

6 comments:

Hahn 3rd said...

Pengarahnya Kabir Bathia....'giler' betol pengarahnya tu..boleh menyeret hati penonton bersama-sama untuk rasa marah, rasa kesihan, rasa sedih dan rasa bercinta. Mat Rock pun sanggup sorok ego menonton cerita nie curik2...

momguess said...

aku ade ending ceter ni...
dapat email dari my frnd

Elyn said...

igt aku sorang layan cite ni!! sanggup gado2 nk rebut tv hahhaha....

arin said...

nak synopsis citer nih?bleh arin email..kehkehkehkeh..

Zana S said...

hahn3rd
ko la tu ek?? tak rock la curik2 tgk. :d

momguess
takmolah! nak tgk betul2. hahaha!

elyn
aku plak... sanggup tidokan bebudak tuh. klau tak... aku tido kan dirog ngan aku2 sekali tertido. :D

arin
ngahahha! takmooooo! :p

Goldman said...

untuk harga emas jongkong dan lain2 yang hebat sila hubungi saya di goldman999.9@hotmail.com

harga lagi murah daripada habib poh kong dan dealer2 lain. bekalan antarabangsa