Monday, June 25, 2007

Apa Yang Ada Weekend Ni?

Sabtu 23/6/07

Boleh tak aku ckp aku pk nak masak apa ari ni dr pagi sampai ke petang?
Nie la saat2 paling aku malas nak pk. ko bagi la kerja rumah sebeban atau membasuh baju ke.. takpa. tapi bila disuruh pk nak masak apa.. pleeezlah..mati buntu pale otak aku nih.

Sampai ke petang.. aku still tak de rasa nak cari lauk kat kedai. sudahnyer... aku goreng nasi ajer.. nasi goreng seafood. huhu... aku buh sotong ngan udang. cili padi abis plak tuh. blasah la.. pakai apa yg ada. pastu buh sos tiram. nie pes time aku masak nasi goreng buh sos tiram. dlm ati nie aku duk teringatkan nasi goreng cendawan kat food court klcc tuh.. sedapnyer klau dpt makan nasi goreng cendawan tu lagik. erm.. ada lagi ke skang nih?? lupa plak nak ty kengkwan kat sana. yg pasti... klau pekena kuey teow tom yam dia... pergh..... tak pandang kiri kanan beb.. pedas dia menyengat... huhu... Bila nak mkn lagi tuh.. huhu..

Malam aku tido awal.. aku tak tau ari nie kenapa... yg pasti aku melepek je. dr pagi sakit pinggang tapi kerah kan diri utk buat kerja. erm.. MIL aku lagik kesian kot.. pepagi bangun buat kueh. dia selalu ingat keanak2 dia. apa nak mkn pagi sabtu. aku nie plak pagi sabtu bz mengemas ngan basuh kain. so.. bekpas tu.. ala kadar jek. roti pun jadi pada aku. tapi abah mirul?? mesti nak nasik lemak ngan telur separuh masak dia dua bijik... mkn besau dia pepagi. tapi adatla tuh.. tghri tak mkn pong. sib bek ke aku..klau tak pecah pale lagi pk menda nak masak. haru2.

kira hari nie adalah hari melepek sedunia.. huhu...

Ahad 24/6/07

Pepagi lagik abah mirul dah bangun. agenda dia ujung minggu adalah... membasuh kereta! dulu ari ahad dia basuh keta dia. la nie.. sesejak aku berkereta dan aku tak larat nak membasuh kereta.. dia la amik port tolong basuhkan kereta.

Ari sabtu dia basuh keta dia.. ari ahad turn keta aku plak dibasuh. Laki aku nie jenis susah nak anto keta pi kedai. dia kata org kedai cuci calar keta dia. same goes to my Brother In Law.. kira ari ahad memasing amik turn basuh keta la. kul 7 laki aku basuh.. kul 8 dia plak. pastu klau dia rajin... ngan keta bapak mertua ku n moto sekali dia cucikan. klau dia kurang rajin.. dia ngadap keta dia siap kilat tayo lagik.. hadey.. penin kau adik badik nie.. keta ngalah bini.

Lepas bekpas.. laki aku ingat nak pi umah mak aku kat selayang.. tapi dia kata nak ajak pi kawna dia kawen kat semenyeh jugak. erm.. dr terkejar2.. baik duk umah.. pastu pi semenyeh jek.

Lepas zohor.. kami pun gerak la ke rumah pengantin.
Haru gak nak pi pekan semenyeh nih. pes time sampai plak kami berdua nie.. nak kata sesat tu idok la.. tapi mmg cuak gile takut babas jalan. iye la.. tempat baru kan. pastu kengkawan laki aku duk call dah kat ner.. pressure gak la tu. hahaa.
Rupenyer si pengantin nie ex staff laki aku. nama pun bryan. pergh.. aku hengat dak nie nama je omputih. rupanyer.. mak dia pun asal omputih. kira anak campuran la nih. sweet je pengantin perempuannyer. tapi... si pengantin lelaki nyer pasal.. anak aku menangis cam nak rak. terkejut sbb uncle senget tuh tegur dia. adeh... dah.. satu keja nak relax kan si kenit tu plak.

Apa2 pun.. selamat pengantin baru buat dak tinggi galah tuh. :D

3 comments:

Red Mummy said...

cuba specific sket klcc nye food court nasi goreng m/room tu kat tingk 2 ke 4 ke nama kedainya belah mana.

leh gak akak pi menebeng.

ReDbLoOdSnOw said...

ekekeke...awat akak x amik pic panten arr..

Zana Sadri said...

kak red @ huhu... nak pi jgn lupa kasi tahu tau.. leh tolong amik kan bau utk zana sekali. kedai tu kat tingkat 4. nama kedai tu "tomyam" dan klau dr area salon2 yg banyak kat atas tuh,kak red akan jumpa kedai tu yg pertama sekali. belah kanan.
nie direction klau takde apa2 perubahan la kat ctu. last 2 years dia renovate food court level 2. tak tau la plak skang dia buat jugak utk level tu. klau tak sedap jgn mara ek. hehe..

zie @ tak dan nak snap gambar panten la zie.. anak kak zana duk menangis je kejanyer.. cancel aktiviti segala. hehe..