Friday, June 15, 2007

Shopping!?

Semalam aku rasa penat sungguh. sbb apa?
1. abah mirul outstation 2 hari
2. mirul injek chickenpox
3. shopping
4. aku check up

Adeh... mmg lotih mokcik. klau di ikutkan .. no 1, 2 dan 4 tu takla efek sgt kepenatan nyer.. tapi yg no 3 tuh.. mmg mencabar sungguh.

Aku pun dah lama tak kuar ngan MIL aku. dia pun kepingin cari brg keperluan dia. aku pun dah alang2 cuti ajak je la dia berjalan.

Memula nak pi Subang Parade je. udahnyer... dia nak mkn mee kari yg penah anak dia bawak dulu. means.. laki aku ler..

Alang2 gitu.. aku ckp.. kita pi midvalley je lah. situ apa pun ada even mee kari yg mak dia nak tu pun ado.

Before that, mirul jumpa 'bapak angkat' dia dulu. itupun nangis. iskh2.. padehal dah selalu jumpa tuh. hehe.. sebenarnyer dia takut.. sesejak dah kenal org nie.. makin cengeng la dia jumpa org tak dikenali.
sib bek nangis masa kena peksa ngan injek. pastu dah ok dah.

Abis tu.. kamiorg pun cabut ke midvalley. dekat kul 11 gak la baru masuk situ.

Apa lagi... jalan2 kat situ pun aku dah rasa mengah. atleast apa brg yg mak aku nak tu dpt jugak la. kecuali hbag. dia nak beli hbag. tapi disebabkan sales dah abis.. semua brg pun jadi mahal. aku ckp.. len kali je la.. kot2 len kali tu design lagi cantik ke. sebenarnyer mmg mahal jugak kalo takde sales nie ek. aku plak jarang beli klau takde keperluan. klau ada pun.. masa sales la aku mencarik. tapi sesejak ada anak nie.. keperluan aku ala kadar je. malas rasa nak abis duit beli brg2 utk diri sendiri. brg anak lagi perlu rasanya. lelagi sejak brg naik harga. truk gak aku rasa.

Yg pasti aku dpt gak beli baju sepasang, utk mirul pun ada, sepasang. ok la tuh. tak mampu nak beli since.. ujung minggu nie nak berjalan lagik. hehe..

Abis dah tawaf JJ pi mkn plak.. erm.. mkn apa? mkn laksa ngan mee kari ler.. hehe.. itu la tempat fav aku dr dulu. tak tau nape.tapi pada aku mmg sedap.

Mirul pun aku belikan roti je. itu pun tak abis. dak sorg nie tak kaki mkn. tapi bebenda remeh tu dia rajin mkn.

Sib bek dia tak byk karenah. masa stop mkn tu je la dia bising sbb kamiorg mkn. dia mkn benda lain. sibuk dia nak tgk apa atas meja tapi klau di dukung kang.. abis la.. mknn kat atas meja tu kecah. iskh..

Dah abis mkn.. pi cari tudung mak plak. dah dpt tudung cari kasut@ sandal. pastu trus turun pi care4. masa nie aku mmg dah pancit dah. tapi menggagahi diri gak la.. adeh..

Kat sini pun beli brg si mirul. especially susu. nestum ngan diapers dia. klau korg nak tau.. si kenit nie kurang mkn nasi. but nestum masih ok lagi. itupun kena buh dlm botol. klau bagi dgn sudu mmg gagal la.. nasi tu boleh bagi dia masa kita mkn shj. itupun dua tiga suap. pastu mmg taknak. jadi.. nak tak nak.. stok wheat mmg kena ada la kat rumah tuh. parah gak anak sorg nie.. iskh2..

Ok.. dipendekkan cerita.. kamiorg kuar dr midvalley pukul 2.50 ptg. pergh.. rekod tul aku duk dlm midvalley. selalu masuk midvalley paling lama sejam je sbb nak budget parking singgit. boley? hakhak..

since itu utk kuar lunch.. lain la kesnyer dgn yg ini. shopping beb! (adeh.. kopak gak shopping tgh takde sales nie).

Balik umah... elektrik takde!!! huhu..panas tu... dah la lalu federal hway traffic sesak. truk tul. kul 3 ptg pun sesak. blom kul 5.30 lagi tuh. iskh.. kekadang tak paham aku jln kl nie. jem memanjang.

Ptg, pi check up plak. lama gak aku discuss tah apa2 dgn gynea aku tuh. hehe.. jumpa sebulan sekali la katakan.. ty la dia memacam. hehe.. Alhamdulillah everything goes fine. like my tummy. muehehehee..

Maghrib baru sampai rumah. huhu.. nak ngemas plak. adeh..

Apa2 hal pun.. ari khamis nie mmg penat ler.. adeh... pengsan gue.

Makan tghri mak mertua aku.. mee kari penang. dia kata sedap. aku tak gemor mee kari. hehe

Ice Kacang yg makin lama makin tak menarik je diorg buat. tapi.. boley la..

Penang Asam Laksa fav aku dan rojak buah. aku dapat agak la sapa jeles nie. muehehehe..

Tgh mkn donut nie. tapi takleh lepas dr buggy. mampuh den nak kejo dia nanti.

4 comments:

Lestat said...

hai..sebut mee kari tengah² hari ni..membuat aku tak senang duduk ni..kalau ada terlalu kat R&R Tapah arah ke selatan..Try mee kari ada satu kedai tu..sedap.

Zana Sadri said...

tak gemor mee kari la lestat. cue cue kasi cadangan mknn lain plak. bee hun sup utara ka.. hehe..

Anoy said...

ape nihhhhh
laksa asam dgn rojak buah
huhuhuhuhu nak jgk la
sedapnyerrrr

Fozalin said...

ish ish ish.......... aku x terliur pun (kengkonon la tu ahaks)