Wednesday, June 6, 2007

'What The .......!!!!!

'jalan lenggang2 lintas jalan, klau langgar kang sapa yang susah. lain kali tgk kereta dulu baru lintas. BODOH!'

'WHATTTTT!!!???? ko kata aku bodoh!!!! ko la bodoh bangang!!'

Kes nie jadi masa aku nak pi beli mknn kat maybank tadi. korang yg duk area bangsar sure tau yg klau dr jalan maarof nak ke dat maybank kena cross jln yg boleh ke lorong maarof kan. erm... kat situla aku kena.

Bermula cerita... aku nak lintas.. aku perasan ada hilux kaler ijau blakang lori kaler merah yg terang2 kat blakang tu tulis TUAH. aku nampak hilux tu bagi signal dan lori tu TAKDE BAGI SIGNAL PUN!

Tetiba bila aku lintas... dia slow lori dia ckp cenggitu kat aku. aku sabar la bila dia menceceh tuh. tapi bila dia kata aku bodoh tu.. mmg siot la. sib bek aku ckp dia BODOH tu kuat gak. 'KO LA BODOH SBB LAST MINUTE SIGNAL! ' aku harap dia dengar aku jerit tuh.

Apa kes... ko yg bagi signal last minute aku plak kena... lebeh la tuh. buta ke aku camne?? aku mmg doa dia kena langgar lepas tuh. biar padan muka dia. sesedap je kata aku bodoh. Bangang nye lorry driver. setakat bawak lori kompeni lagi mau kecoh. klau bawak keta besau tak tau la aku. mmg takde ilmu betul memandu.

Aku tak admit aku salah sbb aku mmg nampak dia tak bagi signal dan aku mmg bajet hilux tu corner bila aku dah ke seberang.

Eeeeeeeeee..ilang selera aku nak mkn. rasa nak mkn org plak. heh!

4 comments:

Red Mummy said...

jgn memarah..

memula marah but cepat2 calm down.

tuko le gambo kat banner tu, mmg tol pun nampak cam a bit tak muda..so paham2 ler kan

hik..

Zana Sadri said...

adeh.... iye ke... huhu.. jap ek.. nak cari gambo muda ckit. ngehehe...
selalu ok je kak red.. sekali dia kata bodoh.. ewah2.... melampau tau...

sweethOneY said...

hehe..silap org la drebar lori tu nk marah..dia tataw ke yg dia marah tu kak kick :P

Zana Sadri said...

huhu... dia lom kenal akak sape la sweet.. huhu...