Friday, June 22, 2007

Menyahut Seruan *wink* *wink*

Errrr... cemane nak mula nie ek.. errr... kak red! ala2 ilang akal nak mula la.. hakhak..
Baru je pas landing kat blog kak red tadi tetiba dia ajak main tag tag plak di hari yg meriah nie.. ceewah.. cam best je bunyi nyer kak red. di sebabkan berkemungkinan besau boss takkan masuk dan call... meh kita sahut cabaran kak red tuh. hehe...

Pepagi lagik dah kena buzz ngan bakal penantin tuh suh baca blog kak red. hehee... adeh.. mongah gak la.. kena siram pokok kat opis nie. dah siap belaka baru la boleh start goyang kaki.. tehehehe... kengkawan lain.. jgn jeles ek.. boss takdak so aku pun wat keja sendiri.. hehehe...

Kak red ajak main tag handbag. errr... nak tunjuk ke? hbeg tak cantik mane tapi... mekasih la sbb pihak penaja yg beri.. kehkhekhek..


Sooooooooo conservatif kan? hitam hitam dan hitam... sebenonyer nie adiah ari jadi last year merangkap present ari raya last year JUGAK dr laki den. (berapa byk last year daaa)

psst kak red.. hbag zana pun kale itam la.. hehehe...


Sebenonyer tak bape gemo design dia tuh sbb dah la tali pendek, pastu ada cover plak tuh. pastu takde zip kat belah belakang dia(klau org naik train or ada tiket parking mmg senang nak simpan. tak la tercarik2 dlm beg tuh)

Tapi nak wat cemane.. dah laki kesayangan ku kata hbag ku terdahulu sume kaler tah apa2.. n dia dah nyampah aku pakai beg yg ala2 nak rabak dah.. dia pun cari la beg kale itam yg ala2 tak nmpk kalu ada cacat celanyer tuh. Iye ke??? zana pakai hbag? leh caye ke?? klau zoom mau korang nmpk calar balar in and out beg tu tau.. okeh.. kita pergi ke inside the handbag. tadaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Errrkk!! apa yg meriah sgt tuh?sampai dua gitu.. ngehehehe....sebenonyer jarang bawak beg yg kecik ckit tu. selalu tinggai kat opis je. tapi weekend mesti bawak balik.
okeh citer pasal handbeg dulu.. apa ada dlm tu?

ketama - mestila beg duit. ada duit ke takde duit ke mesti hayun gak purse tu. sbb klau pakai yg kecik mesti pk. kad itu ini nak bawak. kesimpulannyer.. bawak je merata.

ke2 - perfume. nmpk cam pelik kan tapi... tu koleksi perfume 10 hengget beli masa guardian sales last year. hakhak.. truk tul aku nie.. tapi... bau dia smapai ke petang tuh. wangi pun wangi dan yg bagusnyer tak tinggal kesan pada baju. even baju mahal. (kata laki den la sbb dia pun borong gak. hehehe...) selalunyer branded perfume aku pakai klau ada big2 occasion je. klau setakat pi opis.. mmg ini la yg aku harak kulu kilir. ok tak? ok la tu.. janji harummmmm...

ke 3 - nampak tak bhgn yg berzip kat tgh tu? itu tempat simpan segala rahasia wanita. hehe... ala2 kak red kabo la. saat2 kecemasan amat2 diperlukan. wpun masa skang nie tak diperlukan.. tapi... dah terbiasa bawak mmg hayun sekali je la. malas nak kuarkan. kalau sesapa ada kecemasan leh la dtg jumpa aku. tapi makesure hb nie ada sama ngan aku la.. klau tak.. pi beli sdrik. :P
Dlm nie pun aku simpan check up card aku dan anak aku kat klinik biasa aku pi. so.. klau emergency mmg ilang arah la klau beg nie tak dpt di kesan.

ke 4 - tisu la kot.. senang nak lap muka ke mkn tak semenggah ke. hehe.. apa lagi kegunaan tisu nie ek? er... klau mkn dgn org lelaki.. diorg selalu tak amik tisu dan tak bawak tisu. so.. itu je la cara nak sedekah kat diorg. bawakkan tisu kemana sahaja. btui tak kak elin? hehehe
Tapi... aku mmg mudah terbersin dan tak semena2 sroot sreet la. klau bekal tisu takdak parah gak. hehehe...

ke 5 - vaseline. haaa benda nie mmg WAJIB bawak ke mane2. memula bawak dlm bekas kecik. tpai tak larat la nak refill. bawak je yg besau dabak tuh. kenapa bawak vaseline? ganti lipbalm pun iye, tgn or kaki kering pun iye, dan yg penting... masa lepas solat malas nak sapu pelembab muka. aku sapu je vaseline nie kat bhgn muka yg menggelupas especially area hidung. jgn dity kenapa. yg pasti benda nie jadi since aku abis blajar kat penang lagik. mencik tau.

ke 6 - tu chopstik aku rembat kat medan selera midvalley 2 bulan lepas. tak bawak kuar. kot2 guna masa emergency ke. hehee...

ke 7 - tali gantung kat leher. tu utk bawak kunci opis kulu kilir klau malas bawak kunci yg sebeban.

ke 8 - korg pasan ke? tu coklat ferrero rocher tuh. mknn sampingan aku klau rasa tekak semacam. ada lagi gegula lain tapi dlm keta. hehe...

ke 9 - kunci keta ngan umah.

ke 10 - hp. tapi hp takleh masuk sbb dia jadi camera ari ni. hehe..



la.. nie beg menda plak??
Kan aku nie keja kat kompeni *tut*. so... klau bos kata ada customer or guest nak mai... aku kena la memeriahkan muka ku ini. atleast kasi segar ckit.
apa yg ada?
1. lipstick ler.. tapi pakai bila perlu je. so lebih dua tahun mmg kena letgo la. wpun masih byk. sayang kan? suka beli tapi jarang pakai. pekes??
but yg 3 ketul tu stok last year tu. sebelum aku ada anak.
skang nie mmg pakai yg nie je. rasa kembali remaja gitu.. ahaks..2. blusher - pakai gak.
3. mascara - klau takde guest, aku pakai gak. hehe...
4. eye shadow - nie klau tebiat jek.
5. compact powder - jarang pakai sbb suka pakai bedak baby johnson je skang. pakai bila nak tgk cermen je.
6. minyak angin pun ada. klau emergency. serai wangi lagik. hehe
7. pil checkit teck aun. - klau cakit peyut. bukan aku pun kekadang ada je yg ty. pelik gak nape ty aku. tapi mmg ala2 mini pharmacy aku nih. panadol pun ada kekadang. dulu ada la menstrual panadol. tapi sesejak dah beranak tak sakit lagik.. selamat jalan romeo ler.. hekhek..

Itu je kot yg ado. ada lagi yg tak cukup korum tu tapi malas la nak buh.. kalah entry kak red nih. ahaks..

okeh.. skang masa utk aku menge*tag* org len plak. hehe...

sape ek nak ku jadikan mangsa??
bukan mangsa la.. klau sudi sila la.. klau tak.. takpa... to bright up ur day/weekend je nih. hehe....
1. Intan - tak tau la klau ko sudi ke tak. klau tak takpa.. sibuk ek?
2. Nemo - ko baru keja kan nemo? pe la ko buh dlm handbag ko tuh.
3. Zie - haaaaaaaaa.. aku cam tau la apa dlm handbag adik aku sorang nie.. tapi... nak dia reveal sendri.. heheh..
4. Izza - erk!! dah skolah ada handbag ke? hehe.. mestila ada kan. klau nak kuar. sure byk mende nak bawak. ehem2..
5. Shimmie - nie minah melawa nih. sure byk menda buh dlm tuh.. ahaks..
6. Zara - lama tak dgr berita pasal zara/zaza, sudi2 la jengah kemari ek.


okeh kak red. dah siap. bape markah dpt?? klau ada adiah jgn lupa courier skalik ek. ekekee...

9 comments:

Fozalin said...

oit2 botol susu, pampers anak ko x dak ka?

pu3nemo said...

sistah penuh beg ya... mcm2 ada.. nsb baik botol susu anak x der..hehehehehe

Zana Sadri said...

erk?? tu beg weekend tuh.. kang citer kang pjg banget. muntah bekahak korang bace kang. hahaha..

Lestat said...

tak cair ke cokelat tu..kang meleleh² dalam tu..hehehe

ReDbLoOdSnOw said...

nak cekelat kak zana..
psstt...z dah revealkan ape yg ade lam h/beg z..keskeskes..g lah jengah..wakakaka.tp h/beg time g keje...xde byk perkasa.

perfume pun x letak **kes takot perfume cpat habis..wakakaka** if time kuar jejalan..baru byk letak. tisu lah, scarf la..pape lah...berat jek membw..hekhek..

so pu3nemo..its ur turn maaa...

MyHeart said...

hahaha...tag ni dah macam penyakit berjangkit plak ... kak red lak pembawak virus dia nih...sib baek aku tak tergolong sama dalam virus tag nih...phewww...selamat

Red Mummy said...

ni lagi sorang

penuh make up segala

korang ni pi keje ke pi melawa

kalah mak merah!

Ziqry Adam said...

woahahahaha..nasib baik xder handbag.hehehehe.

intan said...

zana.. adeh.. hg nye pasal.. aku sahut gak cabaran tag menge'tag' ni.. tp jangan nyesal aa ngan handbag aku... huhuhu..