Friday, June 1, 2007

Last day in May 2007


Last day in May 2007. pepagi lagi aku dah breakfast kat umah dgn susu se mug dan roti lutut sebiji (ke sekeping?) lemah gak penjodoh bilangan aku nie ek. hehe.. mementang dah 10 tahun tinggal kan skolah buat2 lupa pulak. kebenarannya... dulu masa sekolah roti lutut tak masuk list pun dlm pembelajaran. mane nak tau kan.. ngahahahha(klau la ada cikgu baca nie.. sure marah diorg. haha..) tapi takpa. janji makanan.

Tapi dlm pada tu, aku bekal lagi nasi lemak. hadey... nie makan ke melantak?? (mcm aku tau je apa si fozalin nak ckp. ngahahaha). tapi ok la tu sbb sampai je opis 1st b/fast aku dah selamat di dlm sinki. hehe... sampai je opis aku pun apa lagi mkn la nasi lemak tu...

Sambil2 buat kerja sambil2 duk tunggu bila la boss nak call nie. taknak masuk ke? lately boss aku selalu masuk after 3pm. bz sungguh dia dgn projek2 lain. lagi2 dia dah ada partner baru nie. lagi rancak dia cari business. tapi as long menambahkan rezeki company then should be good for da company and.. also for me... mane tau leh dpt naik gaji ke pas nie kan *wink*.

Oh iya... lupa plak. semalam dia ada dinner kat luar. so.............. pagi nie sure gagal masuk opis melain dia call ada org nak mai. hehehe.

Dan.. kehidupan aku cam besa la.. abis je keja.. boring la pulak.. apa lagik.. godak je pc nie. cari bahan bacaan. hehe..

Towards the afternoon bertubi2 boss call ada benda dia suh aku uruskan urgently. adeh.. dengki tau... cam tau2 je aku nak ngular lunch lama ckit. trus punah harapan.. ngahahaha.. tapi takpa. kerja dia suh buat tu sekejap je leh settle. 12.30pm sharp everything done. aku pelagi.. ajak la kelik tu pi mkn nando's. huhu... teringin sgt nak mkn. tapi nak mkn kenny rogers gak.

Sekali harapan nak suh kelik drive punah sbb hari nie hari vegetarian dia. Alahai.... sabar je la. nak tak nak.. aku cabut jela bawak keta konon nak pi bangsar village. sekali aku terrrrbawak keta aku ke midvalley. boley? ngahahaha... (klau nak jalan tu jalan je la).

Sampai sana parking paling trouble. rupa2nya baru aku teringat yg 2 minggu nie dak cuti sekolah. penuh sendat kat midvalley. aku tgk org pun penin. nie klau pegi weekend mau pengsan. huhu.. tapi syiok nye byk tul toys kat sana. nanti lah.. aku nak bawak sitonet tu berjalan satu hari nnt. hehe..

Pi ATM machine. mak aiiiiiii... mcm ulau beraturnyer. erm.. camne? aku terrrrrpaksa gak beratur sbb dlm poket mmg nak mkn sorg pun tak lepas. hahhaa..(jgn tak tau... aku la manusia paling malas pegang cash). selalu aku pinjam kat 'boss' than transfer dr acc aku ke dia. hehehe.. jimat 50 sen aku.. hahahaha.. anw, korang setuju ke bank still kekalkan 50cents for 5th withdrawal? pada aku bagus utk elak kita blanje lebih tapi dlm kes aku yg rajinnnnnn pi atm machine nie.. rugi la... nak reload tng pun 50sen. sume nak bayar ek skang nie.. truk2. padehal utk kesenangan rakyat dah. patut diorg pk. kita dah consider pre paid to them.. bersyukur la ek? kang taknak pakai kang.. rugi diorg je. tapi...benda nie dah jadi satu keperluan. nak tak nak.. kena jugak byr. adeh........

Apa la aku melalut nie???

Sebenarnyer.. aku nak citer nie je.....
Aku dah menukar subjek lunch aku. hahahaha...
Aku akhirnya pi Kenny Rogers. erm.. masa dtg tu menarik la.. tapi bila mkn ayam dia... erm.......................................
Napa makin lama makin ampeh? aku tau dia dah tak grill sbb skang nie masuk oven je. tapi daging ayam tu liat lagi la. consider tak masak sepenuhnya. makan2 gak. menceceh2 gak. adeh.. sensorang pun leh menceceh. penin aku. sib bek side order dia ok lagi. tapi makin ckit plak. tapi rega naik ??(menceceh lagik??) jgn la dak skolah reramai kat sebelah aku nie pasan. ngahahahaha..

menarik tak???(khas utk fozalin) ngahahaha

Ice Lemon Tea(gelas dia ak menarik arr)

Last sekali aku mkn tak silap masa aku 1st preggy. aku kat ritz lagi masa tu. so... jln ke kl plaza la.. tapi... aku rasa kat situ ok lagi kot ayam dia.. huhu.. (oit minah!! tu tahun 2005/6 nie dah 2007. sure dah byk beza!!) Iye ke? patut quality mesti maintain kan? hahahha...
kena bukak kedai sdri aku nie... iskh2... mengomen jek.. adeh...

Mkn plak cam putra lrt sbb ala2 lambat dah nie. sharp kul 2.00 baru aku gerak kuar dr gedung besau tu..yg gila bab satu tu... parking dia nie dah ulu bendul.. pastu kuar kat federal hway!!! siot jek.. aku kena patah masuk brickfield pastu masuk jln travers dan masuk bangsar. ampeh tahap cipan goreng tul!!

Sib bek aku sampai opis kelik ngan boss tak masuk lagi. tak sampai 10 menit.. dia pun masuk.. hahahaha..(selamattttttttttt aku).

Tapi boss aku masuk kul bape? 4.00 kot. itupun ramai duk tunggu nak jumpa dia. huhu... ala.. sekejap je.. kul 5.30 dia cabut dah. aku pun ready nak cabut gak la.. hehehe.. (apa keja aku arinie) mengular je ek.. ngahahahahhaha.

3 comments:

MyHeart said...

sedapnye tengok ayam tu.....

Fozalin said...

oit(7x) hampes tul. amik pic ayam jer... mana tuk aku. lapau lak tgk ayam tu. nnt aku mkn kat dome aku amik pic besau2 hahahahahhaha (gelak jahat)

intan said...

hwahwahwa... ader yg dh jadi mama ulaw ker... ahaks...