Sunday, June 3, 2007

Nasi Lemak

Tajuk kat atas je dah rasa terliur kan. huhu.. arinie aku tah kenapa mcm ada tenaga extra plak. hakhak. selalu weekend aku melepek je. tapi ari nie rasa sihat plak. ngehehehe...

Bangun pagi je aku duk pelik. eh..bila plak dak tiga org nie ada kat umah?(anak buah laki den) ooo semalam pak dia anto. kul 10 lebey mlm baru sampai. erm..aku plak dah selamat tido ngan si tonet. ingat nak tgk final fantasi kat animax cancel jadiknyer. hehe.

Nak dijadikan cerita.. menu utk mlm nie adalah nasi lomak. ngehehehe.. ada udang ada kerang. mak mertua aku suh masak sambal udang ngan kerang je since dak2 ramai leh tolong abiskan. tapi aku duk pk laki aku suka mkn sambal tumis ikan bilis aku pun angan2 nak buat. hehe.

Tghri je bila sitonet tu tido.. aku pun memulakan operasi. aku masak sambal tumis tu dr kul 12.30thgri sampai la kul 2.30ptg. adeh.. penat gak berdiri. tapi sume beres la.. cuma nak masak nasik ngan potong timun je. lelain dah ready dah. siap rebus telur tuh.. nie kira2 klau jual leh dpt 3 hengget satu bungkus tau. kerang ado, udang pun ado. ikan bilis kacang goreng sume ado. hahaha...

Lepas je maghrib aku pun ready siap2 nak mkn.
mkn nasik Lomak okeh..
mkn sambal udang ok. lulus.
sambal ikan bilis ok. lulus. tapi masin ckit (aku rasa ok jek klau mkn ngan nasik)
sambal kerang tak ok langsung!!. laki aku ckp masin giles!! erk!!! tercengang2 aku.. mende aku buh sampai masin tahap cipan tuh? hahahaha.. aku pun tak hengat. tapi rasanya aku buh garam cam besa jek. adeh.... gagal plak kat situ...

Utk pengetahuan... aku mmg tak makan kerang. so aku masak base on apa mak mertua aku suh buh la dlm tuh. nama nak rasa... hihi.. idok la. pas buh gula garam belaka.. aku biar je la. tak rasa menda pun. udang ngan ikan bilis sempat je aku rasa. ngahahaha.. (saja niaya diri org len aku nieh..) hadey........

Tapi mmg aku tak sengaja la... mmg masin siot... aku mkn satu pun tak tahan. hahaha..

Dalam erti kata lain... balik kerja esok aku kena oter la balik sambal tu. hahahhaa... kayu beroti tul zana. selalu masak tapi rasa tak reti. hadey....

5 comments:

intan said...

nashik lemak satu.. takmo yg 3 winggit.. nak yang 1.50 ader..?
ahaks..

Zana Sadri said...

1.50 tak jual la intan. abis dah. ngahahhaa..ada sambal kerang je tinggal... nak ke???

Fozalin said...

ieuwww... kerang!!!! sepesen lah kite x mkn kerang, kembang tekak aku jap huhuhu. oit nape x ajak aku mkn kat umah ko skalik???

sweethOneY said...

ish3..ape ni masak pon failed ni :P

Zana Sadri said...

elin... ko nak mai ke? len kali la ek. bila aku wat mkn2. hekhek..

sweet... bukan fail tapi terbabas.. ngahahahaha