Saturday, June 13, 2009

Bahan Mentah

Sejak dah duduk sendiri setiap pagi ahad abah akan ke pasar puchong utk beli stok seminggu nyer lauk.

ikutkan masa aku full time keja office, mcm byk la pulak bhn mentah yg tak berpakai.

sampai masuk next sabtu pun, aku leh masak meriah sbb byk lagi stok dlm freezer.

la nie... sesejak dah masak sokmo (huhuhu... masak la sgt. :p), perasan yg ari nie (jumaat) dah takde mende dlm peti.

adeh!! sardin kah??? hahaha! tu sedap gak. tapi aku mesti jadikan sardin last resort. bukan telor.

telur mmg tak putus stok sbb abah diorg mkn telur separuh masak bila ari cuti. (sedap ke?? hanyirrrrrr je aku rasa :p)

nak masak apo petang kang?? tak syak lagi... sardin tin pun sodapppppp!! :D

yey! berjaya buat cucur manis cam mil buat. walaupun ala2 tawar ckit. takpe.. kesihatan diutamakan! :D

4 comments:

Jie said...

Kak Jie ni kan zana, sejak cuti sekolah mmg stock habis..malas nak keluar beli. kalau hari sekolah..sehari 2-3 kali kak jie keluar...boleh singgah.


semlm keluar ke sg buloh pun sesak napas nengok jerubu..eeee.......baik dok umah

*shay* said...

umah kita kalau nak beli bahan mentah ni tak leh beli banyak2 tak terpakai pun... huhuhuhu...

Zana S said...

kak jie
itulah..kalau tak keluar malas je nak pi memane. tapi kalau dah terr keluar, byk plak tempat nyiggah ek kak?? hehehe...
minggu ni back to normal la ya kak?? huhuhu

shay
kalau zana balik keja kol 6, sampai umah kol 7.30 paling awal, mcm malas gile nak masak dah. tehehehe...:D

lily lotus said...

bestnya...hari2 leh masak memcm...nyum nyum