Wednesday, June 3, 2009

Tergolek!

pagi : pi buat keja part time. pastu tghri jumpa customer. 2nd customer tak jadi meeting, so, gerak balik umah..

kol 5.15 dah sampai rumah (sebelum tu lepak umah mil dulu, saja melewatkan ambik aris sbb dikhuatiri dia tido.. takpun benonyer... main lagi ado kat taska).

bila keluar, aku tinggal aris kat nursery dia. bayar mcm biasa tapi aku cuba nak kurangkan htr dia ke sana. means, payment this month yg extra boleh carry forward ke bulan depan. :D

kejadian: tengah diaorng main berdua, aku sidai kain kat luar, amirul mmg suka duduk kat sofa. adik dia nak naik rasanya. sekali kusyen sofa tu mirul tolak. dengan adik dia tertolak ke bawah. gedebuk! mmg aku dengar clear gile.

berlari masuk dalam. melalak la apa lagi. masa nie takde rasa nak marah mirul yg pada aku rasa tak sengaja kot.. dia tertolak n same time aris naik nak terjah abang dia.

kejadian ke dua : tak sampai sejam selepas yg pertama. aku buang sampah kat luar. cadang nak letak tepi pintu biar abah dia buang balik kang. tapi cam terajin nak keluar. bila dah buang, hala masuk rumah. depan mata aku. aris nak naik, amirul tolak kusyen sofa, adik tergolek terbalik! kepala terjah lantai dulu. mmg aku hangin gile babas! tak sempat nak kejar, mirul tolak kusyen, sah2 adik jatuh!

apa lagik!! kena bantai kaw2 la si mirul. dah!!! dedua melalak. aku gosok2 pale aris. mirul plak.. debuk2 aku pukul! iskh... tetiba teringat... mcm mak tiri gile!!!! lepas aris dah ok, mirul dah diam... baru boleh pk. mula la beri syarahan.. tapi sah2 la si mirul tak paham. cam blur giles.. sibuk duk tunjuk btg vakum yg aku buat model bagi dia takut tuh( letak kat tepi sofa bagi dia tak naik situ lagi)! haish!!!

aku mmg risau dibuatnya.. aris mmg bykkkk kali jatuh, kepala dulu terjah. dan.. selalu aku cek kepala dia... tekan2, tapi setakat hari nie.. tak plak dia mcm mengaduh sakit ke apa. iskh... keras btol pale adik nie.. teringat aku kesah cucu sedara mil aku. tu yg buat aku takut sgt!

dia jatuh dr meja mkn. ditolak ke tertolak dek sepupu dia. jatuh, kepala dulu. mil aku jaga esoknya, terkejut kenapa kepala budak tu lembik mcm takde tempurung kepala!! tros pangge mak pak dia, antar spital, baru la belah sepupu dia buka cerita. mmg kesian. seb bek takde pape. tapi.. seram aku kalau aris jadi macam tuh. lagi2 skang takde efek, takut kendian hari ada kes darah beku. iskh.. nauzubillah... minta jauh hendaknya...

yang pasti... sekarang dedua dah tumbang.. tapi mcm biasa... aku ckp ngan mirul suruh dia behave( sebelum tido) but still, dia duk citer pasal batang vakum yg aku letak tuh. haish!!!

sabar je la umi.... :)

5 comments:

Arin said...

arin bab jatuh-jatuh nih mmg seriau..bebudak kadang dia rasa tak sakit..tapi internal tuh yg takut..aduhaiiii..

Elyn said...

aku pun risau kalo tgk anak org jatuh gebebuk bunyi kuat.... apa lai anak sendiri mau nk pitam. jaga mcm mana pun mesti terkena!!!

Anoy said...

mak teh masa kecik2 dulu slalu jatuh gedebuk2..kepala pun selalu kene hentam..white board la, bola sepak la...pintu la..mtk2 la makteh tak biul hehehehhe

Zana S said...

Arin
itulah... tgh melasak mmg tak boleh nak halang. tang halang tu jugak la jadinya. tapi paling seriau bila nak menjawab ngan abah dia. hueeeeeeeeeeee!!!

Elyn
mmg. lelagik si wafiq kaki memanjat. lagi la kena tgk selalu. aku pun seriau. aris nie dia tak melasak melain tgk abang dia buat. mula la dia pun follow. penin ooo!

Anoy
bukan mak teh mmg biul ke??? (ini amirul yg jawab. miahahaha!)

Anonymous said...

[p]C l e a n n y l o n p a c k c l o t h b r e a d , c a n n o t d r i p p i n g w e t q u i e t l y p r e s s i n g b a g s a p p e a r a n c e , i n a d d i t i o n t o s i l k , s i l k a n d s a t i n o f t h e p a c k a g e c a n t r y t h e t o o t h b r u s h c o a t e d w i t h t o o t h p a s t e [url=http://www.lvbags2013forsale.com]lv designer bags[/url] t o d o s o m e c l e a n i n g . Such as micro-oxidation, may try [url=http://www.replicalouisvuittonbagss.co.uk]replica louis vuitton purses[/url] to gently rub the flour or toothpaste male metal can . 3, can damage both inside and outside the bag fabric processing, please avoid using gasoline, bananas [url=http://www.replicalouisvuittonbagss.co.uk]replica louis vuitton wallet[/url] water and other solvents and in water throughout the wash . Like purses [url=http://www.replicalouisvuittonsalee.com]replica louis vuitton outlet[/url] and seeds . W e c a n s e e h o w t h e c r a f t s m e n e x q u i s i t e l y c r a f t e d , s h o w i n g C r o c o m o b i l e , c o h e r e n t , s o f t m e t a l l i c ; [url=http://www.replicalouisvuittonsalee.com]replica louis vuitton wallet[/url] s h o w i n g t h e p a c k a g e s s h a l l e x p a n s i v e l e a t h e r l i n e s t h r o u g h p r e c i o u s m e t a l s . This pattern is to co-exist in the same product, often Barroco and Mariposas pattern of timeless combination . L e a t h e r b a g s d i r t a t t a c h e d , g e n t l y w i t h a n e r a s e r , t h e l a s t c o l o r l e s s l e a t h e r c r e a m c a r e f u l l y p a i n t e d [url=http://www.replicalouisvuittonsalee.com]replica louis vuitton sale[/url] w i t h c a r e f u l c l e a n i n g c a n b e.[/p]