Wednesday, June 17, 2009

Scan Apa Tu???

Pencetus motivasi untuk aku terus menjalankan perniagaan

Walaupun progress business aku agak selow, sekurang2nya, aku seronok bila customer seronok tgk berat badan susut dan paling penting, kesihatan di tahap maksimum!!

balik umah boleh wat keja rumah, masak, layan anak... kalau dulu semua melepek... sama mcm aku, la nie... semua cergas!!

siapa sayang??? lakiii gak.. tehehe!

ikutkan aku aim benda nie lama dah. dr bulan 3 aku simpan ckit2 dan aku target by mid year aku dpt weight scale nie.

Alhamdulillah.... akhirnya... korek2 pun dpt. walaupun hazab nak belanja bulan nie. insya Allah... makin ramai akan bertambah yakin menggunakan produk HL nie.

ni bukan sebarang weight scale ye kengkawan, dia ada bacaan tertentu utk melihat komposisi badan anda.

kalau naik alat penimbang nie, takyah la nak tukar jeans ke, seluar berat mane ke, yg penting, dia boleh baca :

berat anda (semestinyalah kan...:) )
kandungan air dlm badan anda
lemak di dalam badan anda
otot anda
BMR ( kalori diperlukan oleh badan anda)
BMA (umur badan anda sekarang)
dan yang penting, visceral fat anda! (lemak di dlm organ badan anda)

result diri saya sendiri,

berat? ok - average 50kg. mcm dah ok. tapi nak turun ckit lagi sbb certain part masih tak bape ok.
air dlm badan. cukup wpon border. :p (nampak sgt aku tak rajin minum ayo which is not good for my body n kidney)
lemak - ok.
BMR n BMA - ok n skang umur ku 30, tapi badan dlm komposisi orang umur 25. adeh... bila nak dpt 20 nie ek??? tehehehe...
visceral fat?? - healthy!!!

yang paling kita takut adalah??? visceral fat. itu kalo dah lebih 8 (bacaan scale), mmg la tahap bahaya. kalau tak jaga betul2 bloeh dpt strok!!

lelagi yg kurus2 jgn ingat hangpa takde lemak ye... kalo kolesterol boleh buat org kurus tinggi kandungan dlm badan, tak mustahil lemak di organ anda jugak menebal. sebagai contoh, my father in law sendiri semua tiptop(air je kurang sbb dia mmg tak rajin minum air), tapi visceral fat dia.... 15! uish... bahaya2..

golongan emas mmg ramai yg tang nie tinggi. tak semestinya minum produk herbalife je nak sihat, herbalife adalah alternatif paling dekat tuk mengurangkan kadar lemak tersebut, tetapi.. apa2 pun... terpulang kepada kita sebagai pengguna. sebagai orang yang menyayangi orang sekeliling, kita seharusnya peka dan sayang terhadap diri sendiri dahulu.

wokeh! sesapa nak saya timbang anda??? jgn segan jgn malu, meh ym or email saya. tak paksa membeli produk tetapi sekurang2nya anda tahu diri anda sendiri dan decide apa yg terbaik utk diri sendiri.

oh iya... scan nie, kalo kat klinik, mau RM80-RM200 depa caj. la nie... pree jek. tehehe..

anyone???

nnt zana buat pit stop ek! sesapa tinggai kat puchong, subang, leh la mai umah :D








6 comments:

MAKCIK REHAN said...

pas banak mai aku join bisnes ko...hehehe. aku jadi pit stop area rawang plaks :P

Arin said...

bleh try dak?bwk le blk selayang..

Elyn said...

jana ko bwk blk umah mak ko ek sabtu ni!!! leh promot... aku promot BD hihihi

Zana S said...

MR
boleh sesangat! tapi ko pas banak kena mkn dulu. kang takde plak org nak pecayo.. :D

Arin
boley2.. nnt zana calling2. nak ke selayang gak minggu depan. insya Allah zana tgk arin kat mane dulu. kang dibuat kat melaka... putih mato den. :p

Elyn
semestinya!!! ekekeke

lily lotus said...

bagus ni leh wat bisnes baru...

BUYEN said...

huhuhuu...ngeri aku nengok timbang kati tuuu..psl aku dah kena..
ni dah stop dgn HL...
usaha tangga kejayaan