Friday, June 5, 2009

Muntah

semalam depa main air sambil aku basuh keta.

tak kuasa nak amik gambo sbb sibuk ngalang depa duk buka tutup paip.

memula mmg la mirul yg buat. lepas tu... adik la sambung. sambil abang duk tadah air.

(suspek: mirul minum air tuh)

pagi nie, minum susu, abah buatkan. kol 6.30 pagi, aku dgr mcm bunyi orang muntah. sah!

mirul muntah. myk jugak la. sebanyak susu yg dia minum beserta air. tembus ke tilam.

tak pasal2 aku tukar cadar sarung bantal semua. huhuhuhu...

kira total dia muntah today : 3x

satu pagi, dua sebelum ke giant ngan pil aku, 3rd lepas balik giant, dia minum susu. tros keluar balik.

sbb?? kes nie penah jadi sebelum nie. dia pi minum air kolam kecik kat umah nenek selayang. aku tak risau sgt sbb dia tak demam. cuma biar dia kuar muntah utk buang sgala klorin dia minum dan replace ngan susu ckit2 tapi kerap.

muntah angin pun iye gak tu sbb dia takmo mkn lain. susu shj. :p

aku sampai rumah area kol 3.40pm tadi tgk dia tgh minum susu. cam dah ok.

alhamdulillah... skang dah tido dlm keadaan yg tidak membimbangkan.

sib bek aris tak tadah mulut jugak. kalo tak... erm... puasla aku duk cuci cadar hari nie.. :D

3 comments:

Arin said...

kalau masuk washing machine je takpe lagik zana..cam arin washing machine tahap koma lagik..perghh..meraung aku kalau kene basuh cadar ngn muntah2 tuh..:)

syahadah said...

so dah ok ke??anak saya pun lepas muntah2 cirit birit..samalah..kerja syik basuh cadar jek...harap mirul cepat sembuh!!

Zana S said...

Arin
uish.. lama dah tuh. kira boleh repair ke beli baru?
tak meraung tapi lenguh gak nak bersihkan muntah dulu baru leh masuk mesen. adeh...

Syahadah
mirul dah ok. umi dia plak kiok. tah kenapa.. ceri beri plak dibuatnyer.. hueheuheue... adeh.. parah2..