Tuesday, June 23, 2009

Discount card??


Wujudkah satu card disc yg boleh digunakan utk mengurangkan jumlah penggunaan kad kredit?
Aku tak pernah dgr n klau ada pun utk percaya tu jauhh la sgt. Tak Masuk akal!

Aku di hubungi seorg wanita dr this company yg aku ingat ujung dia je, armada. Dr kl.

Offer kat aku disc card utk cc yg masih aktif. Katanya nama n cc aku terpilih utk terima card ni secara percuma TETAPI, dr bank mane aku dpt, n expired bila tak tahu pulak? Pelik tak pelik.

Cc ni mmg sgt personal n klau boleh tak nak reveal kat unknown people wpun depa tak mintak cvc no. Stilll boleh guna dgn apa cara pun.

Memula aku nak gak tau tapi dek sbb pompuan yg call tu ckp mcm poyo giles... Tak hingin aku nak tau. Standard la kan as security reason, kita ty depa, cemane plak tak tau dr bank mane n our details pun, Sedangkan nama n tipon no tau plak??

Wah! Dia pun buka la mulut yg card ni ikutkan nak jd ahli 2.5k, pastu yearly beratus ke beribu utk renew. Heh!

Mcm nak kita percaya berhiya la kot. Aku tak nak bagi further details tapi minah tu ish.. camne ek nak ckp? Berlagak gile! Mcm berckp dgn org yg dipandang rendah! Bukan future customer! Cemane la dia lulus jadi customer information representatives merangkap penjual sedangkan pr hancus!

Udahnya... Aku mls nak lyn sbb aku mmg tgh drive ari jumaat tu. Senang ckp, aku suh dia call after 2. Udahnya, idokle aku angkat call tu sampaila ari ni, senin. Sabtu pun dia ada call. Maleh den cuti2 angkat tipon tak kenal.

Owh, lagi satu, dia guna digi no ya. Bukan talian tetap mcm other company. Boleh caye ke? Co yg dah lama dlm bisness ni pakai hp no? Pastu bukan satu, byk no plak. Utk menyedapkan hati, call in mungkin no tetap tapi call out jadi mcm hp no. Boley? Still aku pelik!

Hari ni aku jawab depa call. Alasan call sbb nak terangkan terma, penggunaan dan mcm2 lagi sedangkan card pun dia blom post! Wat the hek! Alasan(lagi) lepas dpt card takde lampiran pengunaan dan watsoever ber kaitan. Boleh caye ke? Owh...dan nak tau lebih detail pasal kad aku. Haloooooo! Apadehal!!

Seperti biasa... Laki den sure kena tau dan senang je dia ckp, kata tak berminat. Tapi minah ni tak paham bila kita dah tak angkat tu udah le.

Ari ni dia call aku ckp tak berminat dah la kan. Tapi.. dia insist nak bagi ke aku, tapi nak tau details kad aku dulu. Uish… aku malas nak layan, aku ckp ; mcm nie lah, kalau u all nak post tu post je lah, kalau ada apa2 masaelah, saya call balik;

Haaaaaaa…apa dia jawab??? Dia ckp ; macamane kami nak post kalau tak tahu details berkenaan CC puan? Lagipun mmg prosedur kami utk dptkan details sebelum penghantaran dibuat.;
(dgn suara yg sgt2 iritating!)

Aku pelagi, :takpelah, tak payah hantar, saya tak berminat, susah sgt nak tau details bagai, lupakan je lah:

Tah apa betina tu membebel, terus hang up the phone. Boley???? Sgt tidak bertanggungjawab!

Moral???? ………… co nie mmg menipu! Jgn la korang tertipu jugak. Sbb??? Kalau betul co nie dah lama n dah establish, kenapa gaya penerangan sgt amatur. Gile babas amatur!

Kenapa aku selalu terkena bebenda nak nipu duit aku yg tak byk nie ek???

Iskh….nauzubillah…..

3 comments:

Elyn said...

pagi td aku dgr lam flyfm..... rupenyer kes gini ramai pompuan yg kene. yg x de cc pun percaya depa ade cc b4 ni.

mmg mengong la kalo ade org percaya bende2 ni!!! seb baik ko pandai sket heheheh

lily lotus said...

bengonglah nak amik kesempatan plak kat org...careful lagi next time utk diri kita2

Zana S said...

elyn
pandai ckit jek. kena tipu byk kali dah. hahaha.
pelik tol.. aku selalu kena gini. nyampess!

lily lotus
betul. tapi nape la depa nie sanggup keja co gitu ek??